דלקת / זיהום בעצב השן

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

19/07/2018 | 20:24 | מאת: רן

לד"ר דבורקין קינן שלום. האם קיים מושג כזה "דלקת/זיהום בעצב השן"? באם כן, האם נכון הדבר שדלקת בעצב השן אינה מגיבה לנטילת אנטיביוטיקה? ולבסוף - אם נטלתי אנטיביוטיקה, והדלקת נרפאה - האם זה בהכרח אומר שהדלקת *איננה* הייתה בעצב? אשמח לקצת סדר בדברים. תודה, רן.

רן שלום שאלה מצויינת. אכן קיים בלבול מושגים בנושא וכדאי לעשות קצת סדר. מה שהופך את השן לאיבר חי, הם כלי הדם והעצבים שקיימים בתוך חללים בשן - בכותרת באזור שקרוי לשכה ובשורשים בתוך חללים הקרויים תעלות- ונקראים מוך השן. מוך השן יכול לפתח דלקת-ולזה הכוונה כשאומרים דלקת בעצב של השן-מסיבות שונות כמו טראומה או זיהום. דלקת במך השן מתבטאת בדרגות שונות של כאב, רגישות בלעיסה, רגישות לקור ובהמשך לחום. הכאב יכול להיות מאוד חזק עד בלתי נסבל. הוא אינו מגיב לאנטיביוטיקה מסיבות שונות. הטיפול הדרוש הוא טיפול שורש. ללא טיפול, הכאב מגיע לשיא, ואז נעלם. לא בגלל שהשן החלימה למרבה הצער. מה שקורה הוא שהעצב עובר נמק, ומפסיק להגיב לגרויים חיצוניים. זה הופך את הדלקת לכרונית. המצב יכול להיות סטטי זמן רב, עד להתלקחות הבאה, שתתאפיין בנפיחות כאבים חזקים, מצב שקרוי אבסס. גם אז הטיפול יהיה טיפול שורש אך ממצב זה, סיכויי ההצלחה של הטיפול עלולים להיות נמוכים. מקוה שהנושא הובן הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

מנהל פורום טיפולי שורש