סדק

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

15/01/2016 | 09:17 | מאת: הדר

שלום וברכה, עשיתי טיפול שורש לפני ארבעה חודשים אצל מומחה. זה טיפול שהתעכב הרבה זמן. מאז לא אכלתי על השן (שן 17) כלל מפחד שהיא תיסדק או תישבר. אבל הרגשתי שהשן זזה לי כלפי פנים. אתמול הלכתי להמשך טיפול של מבנה וכתר זמני וסיפרתי לרופא והוא טען שאין טעם להמשיך בטיפול עד שלא שוללים סדק שמחייב עקירה והוא שלח אותי שוב למומחה. אין לי כאבים כלל. התור למומחה רק עוד חודש. השאלות שלי הם מה הבעיה להמשיך בשיקום אם אין לי כאבים? ממה נגרם הסדק אם לא השתמשתי בשן בכלל? למה חייב לעקור כשיש סדק? במה זה משפיע על הפה, האם זה יביא כאבים? אני מעדיפה לא לעקור כי אז זה תהליך ארוך של שתלים... ואם בסוף יגלו סדק ואני לא יעקור מה יכול לקרות חוץ מכאבים?

הדר שלום הסיבה שאנחנו ממליצים על עקירה כשמאבחנים סדק היא מכיון שאנחנו לא יודעים לטפל בסדקים . בתוך הסדק מתישבים חידקים והם עושיםם דלקת כאב ונפיחות . הדלקת מתבטאת גם בהרס של עצם ולכן אם לא עוקרים מהר , לא נותרת מספיק עצם עבור השתל . אין הסבר טוב למה התפתח סדק בשן . לאחר טיפול שורש , כל עוד אין מבנה ,מספיק שהפעלת לחץ נקודתי על השן וזה עלול ליצור סדק . הרבה בריאות ד"ר דבורקין

מנהל פורום טיפולי שורש