אלרגיה לבשר

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

04/08/2015 | 16:01 | מאת: אבי

ד"ר שלום, כתבתי לך בזמנו על סבל רב בגלל הקאות חמורות עד להקאת מיצי הקיבה אצל ביתי הגדולה שניסתה לאכול בשר עוף בכמה הזדמנויות לאורך שנותיה הראשונות. בשל כך נמנענו לחלוטין מבשר בכלל, הילדה כיום נערה שנהייתה צמחונית מבשר ואוכלת ביצים ודגים. היא עדיין סובלת מאסטמה של העור. ביתי הקטנה כיום בת שנתיים, וטרם נתנו לה להתנסות בבשר בגלל הניסיון הדי טראומתי ,מבחינתנו, עם אחותה הגדולה, אנחנו די בחרדות אם לתת לה ולהסתכן בהקאות החמורות. בדיקת IGE TOAL אליה נשלחה נתנה ערך של 329 IU/m כשהמקסימום 52. כרגע אין אלרגיה מיוחדת לדברים אחרים, אין לה גם אסטמה של העור. מקבלת כרגע תוסף של ברזל עקב מלאי ברזל נמוך וiron 36. נמצאת במעקב אנדוקרינולוגית (צמחונית...), בגלל TSH גבוה במקצת. מה דעתך?

לקריאה נוספת והעמקה
05/08/2015 | 10:27 | מאת: ד"ר קובי שדה

עוף הוא אחד הגורמים העיקרים לדלקת וושט אאוזינופילית ואולי זה מה שהיה לגדולה. זה לא בהכרח תורשתי ובהחלט הסיכוי שיהיה גם לקטנה אינו גדול ותמיד ניתן לנסות ומקסימום להפסיק לבדיקת הדם אין שום משמעות מעשית ניתן לבצע בדיקות אלרגיה למזונות החשודים במרפאתינו

05/08/2015 | 11:11 | מאת: אבי

תודה על תשובתך ,לא היכרתי את סוג הדלקת הזה, קראתי בעניין אלרגיה לבשר שמדובר באלרגיה מאוד נדירה לחלבון שבבשר. בד"כ אדם האלרגי לסוג בשר מסויים, נמצא בסיכון גבוה לפתח אלרגיה לבשר על כל סוגיו. אלרגיה לבשר יכולה להתפרץ בכל אחד משלבי החיים. אם התסמינים מתפתחים לאחר כמה דקות מצריכת הבשר, מדובר באלרגיה לחלבון שבבשר. אם מתפתחים סימפטומים רק לאחר כמה שעות, אז ככל הנראה מדובר באלרגיה לפחמימה שנמצאת בבשר ונקראת אלפא- גלקטוז ולא לחלבון עצמו. רופא אלרגיה אחר אמר לי שיש סוג של אלרגיה למזון שמתבטאת רק בהקאות מרובות, ללא פריחה נפיחות או קשיי נשימה. בד"כ זה לחלבון החלב אבל תואר גם לאחר אכילת בשר עוף והודו .בסוג זה תבחיני העור המידיים ובדיקת הדם ל-RAST ( מבוצעת דרך אגב במעבדות הכללית) אינם רלבנטיים. למעשה אין בדיקת מעבדה אבחנתית, הדרך היחידה לוודא אם בתכם עדיין אלרגית היא נסיון אכילה בהשגחה רפואית,רצוי במרפאת אלרגיה. אודה להתייחסותך ,ושוב תודה.

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה