תוצאות מבחן מאמץ לב-ריאה מורכב

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

09/06/2015 | 04:50 | מאת: אליה

אני בת 21 והבדיקה ניתנה ע''י רופא ריאות בשל קשיי נשימה והתקפים (יש אסתמה) שהפכו ממופיעים כמה פעמים בשבוע ליומיומיים וקשיים חדשים במאמץ ובתנועת כיפוף החל מאוגוסט של שנה שעברה, על אף ירידה (בלתי רצונית, בבירור המטולוג ומתוכנן ניתוח ביופסיה בקרוב מאוד) של 16 קילו במשקל (מ107 ק''ג בינואר 14 ל95 ק''ג בספטמבר 14. עכשיו 90 ק''ג), וכאשר במשקל המלא לא הייתה בעיה בכלל. מבחינה נשימתית אין כל בעיה, אבל מבחינה המודינמית נכתב בטופס כך: "כושר גופני שמור ירוד, ספירומטריה תקינה. רזרבה לבבית נוצלה. ECG-DOMINANT R IN V1, LARGE P IN II. יישום הממצאים-כושר ירוד ומגבלה לבבית, עליה מתונה בDEADSPACE, ממליץ לבצע אקו לב להערכת לחץ דם ריאתי ותפקוד לבבי כללי" (המפענח הוא ראש השירות ליל''ד ריאתי בבלינסון). הפרמטרים בטופס הבדיקה: CARDIORESP. FITNESS-CLASS 5 VERY POOR CARDIAC INSUFFICIENCY-CLASS C, MODERATE TO SEVER PHYSICAL CAPACITY-107 W, 65% OF NORM METS MAXIMUM-4.6 POOR PROGNOSIS זה נשמע ממש חמור... המשונה כאן הוא שעשיתי אקו באוקטובר שנה שעברה כשאז כבר היו קשיי הנשימה המדוברים בשל אוושה סיסטולית 1 מ 6 ששמעו במיון אליו הגעתי בשל התקף שלא הגיב למשאף, והוא פוענח כתקין לגמרי (השורה היחידה שלא מפורשת כתקינה לחלוטין-"מסתם ועורק ריאתי-אי ספיקה טריוויאלית, המפל התחילת דיאסטולי 12 ממ''כ"). האם התוצאות האלו של הפרמטרים במבחן המאמץ עשויים להיות פועל יוצא של כושר לא טוב בלבד (ואני כן עושה פעילות גופנית, שעה וחצי הליכה עם הכלב שלי בקצב יפה אז מאיפה חוסר הכושר הזה) או שאולי נפלה טעות בבדיקה? זה נשמע ממש רע: CARDIORESP. FITNESS-CLASS 5 VERY POOR CARDIAC INSUFFICIENCY-CLASS C, MODERATE TO SEVER PHYSICAL CAPACITY-107 W, 65% OF NORM METS MAXIMUM-4.6 POOR PROGNOSIS האם התוצאות עשויות להצביע על חשד ליל''ד ריאתי עא''פ אקו תקין משנה שעברה ויש לעשות אקו חוזר? המון תודה

13/06/2015 | 03:27 | מאת: ד"ר קובי שדה

איני יכול לדעת הרבה ממה שמסרת יש עוד פרמטרים שיש לדעת בכל מקרה ייתכן לנוכח עודף המשקל שאולי אולי פה הבעייה המשיכי בבירור

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה