בצקת מאנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

01/07/2014 | 14:36 | מאת: פאפי

שלום, בת 41, ברונכיאקטזיס (קל, כפי שהבנתי), לא נוטלת תרופות באופן קבוע, רק המלצה על אנטיביוטיקה מוקדמת בהתלקחות - כל שפעת קלה. בדיוק לפני שנה, ביוני, הייתה התקררות עם המון נזלת ושיעול. טופלתי ע"י מומחה ריאות באנטיביוטיקה (לא זוכרת איזו - משהו לא מוכר לי). כ- 3 ימים מתחילת נטילת התרופה הופיעו בצקות משמעותיות, בעיקר בגפיים ובבטן. ושוב לפני כמה ימים, התקררות, ללא נזלת או שיעול, רק הרגשה כללית מאוד רעה של חולי. קיבלתי זינט 500 2X ביום ל- 10 ימים. ושוב כ- 3 ימים מתחילת נטילת התרופה ישנן בצקות בגפיים, בפנים, עפעפיים. בשני המקרים נותנת שתן באופן תקין, אולי אפילו יותר מהרגיל. אני מבינה שזו, כנראה, תגובה אלרגית, אבל.. האנטיביוטקה שלפני שנה הייתה משפחה אחרת לגמרי, ממש לא זוכרת איזו, אבל בשום אופן לא צפלוספורינים, כמו זינט. כמו כן, חשוב לציין שזינט קיבלתי כבר המון פעמים בעבר, כמעט כל שנה שאני חולה מקבלת זינט, ומעולם לא הייתה שום תגובה חריגה כלשהי. אני מניחה שבצקות קלות הן לא מסוכנות(?) יש לי עוד 4 ימים, האם להמשיך? איזו אנטיביוטיקה היית ממליץ בפעם הבאה? (יש רגישות לפנצילין) תודה רבה

02/07/2014 | 13:37 | מאת: פאפי

האנטיביוטיקה הייתה ממשפ' קינולונים, לא זוכרת השם הספציפי

07/07/2014 | 14:07 | מאת: ד"ר קובי שדה

האם זה בצקות שהתפתחות בהדרגה ? האם היו סימטריות ? לא היה אודם או פריחה ? אם התשובות הן חיוביות הרי שאין מדובר באלרגיה .... אך יש צורך בתיחקור מדוייק יותר קשה לי להיות החלטי רק מהמעט ששמעתי

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה