אלרגיה ואורטיקריה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

20/03/2014 | 14:45 | מאת: טימור

שלום סובל כבר כשנתיים מאלרגיה ואורטיקריה - שבתקופה של החצי שנה האחרונה לא התפרצה. רמת הIGE שלי היא 958 עלייה מתוך 880 באגוסוט 2013 . תופעות כמו גרד עיניים אדומות וריניטיס מלוות אותי כבר כמה שנים . בחצי שנה האחרונה אני חש לחץ וכאב מעומעם בצד ימין עליון של הבטן ורמת הALT שלי מעל לממוצע התקין - 62 כך גם רמת הAST . האם ייתכן קשר בין התופעות ? איך עלי לבדוק אם מדובר בתולעים פרזיטים או מחלת ג'וב ? האלרגולוג ורופא המשפחה לא מסוגלים לאתר את הבעיה , רשמו לי טיפול בפרדניזלון ובחרתי שלא לקבל אותו . אני מנסה לאתר את הגורם לבעיות ומעוניין לקבל כיוונים לחקירה . תודה מראש

21/03/2014 | 09:27 | מאת: ד"ר קובי שדה

זה לא ג'וב ולא נשמע גם כבעייה של טפילים אלא כנטייה אלרגית חזקה ויש לכך פתרונות - תלוי מה מוצאים בבדיקות ומה עוד רואים בבדיקות הדם...\ALT AST הם אנזימי כבד ועלייה בהם דורשת בירור של תפקודי כבד כולל שלילת זיהום בדלקת כבד נגיפית ובצוע אולטרסאונד... אך לרוב אין לכך שום קשר ל IGE פנה לרופא מומחה ... בהצלחה ד"ר קובי שדה מומחה לאלרגיה ואימונולוגיה ורפואה פנימית

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה