שיעול כרוני וריבוי מחלות

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

24/09/2018 | 16:11 | מאת: קובי

פרופ' נמרוד מימון שלום. מזה שמונה חודשים שאני סובל מבעיות שונות ומשונות. זה התחיל בדלקת באוזן ודלקת ריאות שלא הייתה מלווה באף תסמין פרט לשיעול. קיבלתי אנטיביוטיקה והדלקות נעלמו, אך השיעול נשאר מאז. לפני כחודש בערך התחילו לי תופעות של עייפות שרירים בכל הגוף, תשישות, כאבי ראש, צרידות באה ונעלמת למספר ימים בודדים והרגשה מאוד חזקה של הלב פועם, ההרגשה הייתה כמו של לפני התקף לב. ביצעתי בדיקות דם שיצאו תקינות, עשו לי בדיקות נוספות כמו משטח גרון וצילום ריאות והכל היה תקין. ההנחה של רופאת המשפחה הייתה או מחלת נשיקה או התקף חרדה אך לא אובחנתי וזה נעלם מעצמו. בתקופה שבין שני האירועים הללו הרגשתי לעיתים הרגשה של סחרחורת קלה לשניה שתיים אך לא ייחסתי לזה חשיבות. לפני כשבוע וחצי השיעול החמיר. (כאמור השיעול היה בכל התקופה הזו ברקע לא באופן מפריע מאוד אך מפריע). הייתי אצל רופאת אף אוזן גרון שבדקה אותי עם סיב אופטי ומצאה רק ליחה ופוליפים באף ונתנה טיפול בהתאם, שכרגע עוזר לאלרגיה אולי אך לא לשיעול שמסרב להיעלם ומזה אני מוטרד. ההרגשה היא שיש לי משהו תקוע בגרון והשיעול לא מוציא אותו החוצה רק מעלה ומוריד אותו. בשבוע האחרון בנוסף לשיעול התחיל לי גם קוצר נשימה ואני כרגע עושה אינלציות שעוזרות לקוצר נשימה בלבד, שוב לשיעול אני לא מקבל טיפול כי חא מוצאים את המקור. אני מרגיש שאני לא מאובחן ובנתיים השיעול ממש פוגע באיכות החיים שלי, בעבודה, בבית במיוחד בשינה כשזה מתגבר. חשוב לי לציין שמה שמאפיין את התקופה הזו בחיי האישיים זה עומס רב ולחץ. לפני שמונה חודשים בדיוק התחלתי עבודה חדשה וכשלושה חודשים לאחר מכן נולד לי ילד שני בצמידות לילדה הראשונה מה שהקשה על יומי והוסיף לחץ ועומס רב, ישנם דברים נוספים אישיים. הוסיף ואומר שאני אסמטי ואלרגי מלידה, האסטמה דעכה לפני שנים והאלרגיה מלידה ועד היום. אשמח להכוונה. איך עליי לטפל בבעיות הללו ובמיוחד בשיעול המטריד? האם מדובר בהתקפי חרדה ורגיעה תעלים הכל? תודה רבה.

24/09/2018 | 23:15 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום קובי סיפורך מורכב ודורש התעמקות בפרטים כולל בבדיקות מעבדה הדמייה ועוד עליך לפנות לרופא באופן פרטי (עדיף מומחה לרפואה פנימית) שינסה לראות את הדברים כמכלול ולתת כיוונים לבדיקות נוספות וזאת על מנת לנסות ולהגיע לאבחנה לצערי הרבה מעבר ליכולת האתר לפתור בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה