אלרגיה לשומשום אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

11/05/2018 | 09:53 | מאת: יעלי

שלום רב, לפני כחודש בתי התינוקת (בת 9 חודשים היום) נחשפה לראשונה לטחינה גולמית. התגובה הייתה כחלון בשפתיים,אפאטיות, ולאחר כשעה פריחה מפושטת ומגרדת והקאה. פונתה ע"י מד"א לטיפול בבית חולים. במרפאת אלרגיה בשניידר נמצא בתבחין עורי אלרגיה לשומשום. מאז אנחנו לא רגועים. גילינו שכמעט כל מוצר מכיל שומשום או עקבות של שומשום,אפילו פתיבר וארטיקים למיניהם. שתי שאלות: 1. יש לנו בבית מוצרים שעשויים להכיל עקבות של שומשום ובעיה להוציא מהבית (לחם פרוס לדוגמא). עד כמה זה מסוכן אם אחים שלה אוכלים לחם ונשאר איזה פירור או שניים שלא שמנו לב ונכנס לה לפה? כנ"ל אפילו בגן ילדים או בגינת במשחקים 2. אמרו לנו שאלרגיה לשומשום לרוב לא חולפת. האם באמת כך הדבר? 3. האם יש סיכוי שזה נגרם לה מחשיפה מוקדמת מדי למזון?האם יש סיכוי שבביקורת בשנה הבאה בע"ה הכל יחלוף כלא היה? אציין כי יש לנו עוד 2 ילדים לא אלרגיים וגם אנחנו לא אלרגיים ולא אף אחד אחר במשפחה תודה מראש

14/05/2018 | 23:46 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב בהחלט ארוע מדאיג ומצב מסוכן שלא ניתן להפחית מחשיבותו יש להשקיע אנרגיה ומחשבה וזהירות רבה בנושא וכמו שניתן לראות משאלתך הנושא עומד בראש סדר העדיפויות שלך יש להוציא מהבית כל דבר שכלול להכיל עקבות שומשום ולהרגיל את כל יושבי הבית שלא לאכול מוצרים כאלו לצערי הסיכוי להיעלמות האלרגיה קטן ביותר כאמור השקיעו את מיטב כוחותיכם למנוע אפשרות חשיפה בתוך תחומי הבית ובנושא האכילה מחוץ לבית - הימנעו מכך והקפידו הקפדה יתרה פרופ נמרו מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה