אלרגיה לשומשום: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

האם במבה מגנה מאלרגיה?

האם חשיפה למזון אלרגני בגיל מוקדם מעודדת אלרגיה או מגנה מפניה? לפי מחקר חדש, שיעור האלרגיה לבוטנים היה נמוך יותר דווקא אצל תינוקות שנחשפו לבמבה עוד בנושא: הריון, לידה והגיל הרךהאם הורים שנותנים חטיפי בוטנים לתינוקות יכולים להפסיק להרגיש רע עם עצמם? אמנם ערכים תזונתיים מדהימים לא נוכל למצוא שם, אבל מחקר בריטי חדש שפורסם השבוע בכתב העת NEMJ, מגלה כי חשיפה מוקדמת לבוטנים ומוצריהם בגיל צעיר מצמצמת את הסיכון לאלרגיות אצל ילדים, גם כשמדובר בפעוטות שיש להם נטייה תורשתית לפתח אלרגיות.במחקר השתתפו 640 תינוקות בני 4 עד 11 חודשים, שחולקו באופן אקראי לשתי קבוצות. באחת מהן ההורים התבקשו להאכיל את הילדים בחטיף בוטנים, ובשנייה להימנע מכך. בגיל 5, זומנו הילדים לבדיקות, והתברר כי רק כ-2% מהילדים שנחשפו לבמבה פיתחו אלרגיה לבוטנים, בעוד שכ-14% מהילדים שלא נחשפו לחטיף התגלו כאלרגיים לבוטנים. אלרגיה לבוטנים נפוצה יחסית במדינות מערביות,...
ללמוד עוד על אלרגיה לשומשום
אלרגי לבוטנים? כנראה גם לשומשום-תמונה

יש קשר בין אגוזים ובוטנים לבין שומשום: מחקר חדש מצא כי...

מאת: ד"ר עמית...
30/01/2011
האם במבה מגנה מאלרגיה?-תמונה

האם חשיפה למזון אלרגני בגיל מוקדם מעודדת אלרגיה או מגנה...

מאת: מערכת zap...
25/02/2015

אלרגיה לשומשום: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום ד"ר שדה ביתיו בת שנה וחודש לפני מספר ימים היא אכלה בפעם הראשונה ממרח חומוס (תעשייתי) ומייד לאחר הופיעה אדמומיות בקוטר של כמה ס"מ מסביב לפה. שטפנו לה פנים ולאחר זמן מה האודם נחלש והתפוגג. אנו יודעים שאין רגישות לטחינה מכיוון שטחינה גולמית היא אוכלת זמן רב. האם כדאי לנסות לבשל גרגרי חומוס, לרסק אותם ולתת לה לתעום בכדי לבדוק רגישות לחומוס טבעי או שיש בזה סיכון ועדיף קודם לקחת אותה לאלרגיה? (הסבירו לי שאלרגיה מגלים באמת רק בפעם השנייה שהילד מנסה את אותו המזון)

במידה וקיים חשד לאלרגיה אסור לנסות לתת את המזון לבד בבית אלא לבצע תבחין אלרגיה במרפאת אלרגיה.

שלום רב, לפני כחודש בתי התינוקת (בת 9 חודשים היום) נחשפה לראשונה לטחינה גולמית. התגובה הייתה כחלון בשפתיים,אפאטיות, ולאחר כשעה פריחה מפושטת ומגרדת והקאה. פונתה ע"י מד"א לטיפול בבית חולים. במרפאת אלרגיה בשניידר נמצא בתבחין עורי אלרגיה לשומשום. מאז אנחנו לא רגועים. גילינו שכמעט כל מוצר מכיל שומשום או עקבות של שומשום,אפילו פתיבר וארטיקים למיניהם. שתי שאלות: 1. יש לנו בבית מוצרים שעשויים להכיל עקבות של שומשום ובעיה להוציא מהבית (לחם פרוס לדוגמא). עד כמה זה מסוכן אם אחים שלה אוכלים לחם ונשאר איזה פירור או שניים שלא שמנו לב ונכנס לה לפה? כנ"ל אפילו בגן ילדים או בגינת במשחקים 2. אמרו לנו שאלרגיה לשומשום לרוב לא חולפת. האם באמת כך הדבר? 3. האם יש סיכוי שזה נגרם לה מחשיפה מוקדמת מדי למזון?האם יש סיכוי שבביקורת בשנה הבאה בע"ה הכל יחלוף כלא היה? אציין כי יש לנו עוד 2 ילדים לא אלרגיים וגם אנחנו לא אלרגיים ולא אף אחד אחר במשפחה תודה מראש

שלום רב בהחלט ארוע מדאיג ומצב מסוכן שלא ניתן להפחית מחשיבותו יש להשקיע אנרגיה ומחשבה וזהירות רבה בנושא וכמו שניתן לראות משאלתך הנושא עומד בראש סדר העדיפויות שלך יש להוציא מהבית כל דבר שכלול להכיל עקבות שומשום ולהרגיל את כל יושבי הבית שלא לאכול מוצרים כאלו לצערי הסיכוי להיעלמות האלרגיה קטן ביותר כאמור השקיעו את מיטב כוחותיכם למנוע אפשרות חשיפה בתוך תחומי הבית ובנושא האכילה מחוץ לבית - הימנעו מכך והקפידו הקפדה יתרה פרופ נמרו מימון

היי, בעשור האחרון אני חווה פעימות מוקדמות. זה היה עד לפני 3 שנים יחסית נדיר (ממש אחד ל). ב-3 שנים האחרונות, אני חווה פעימות מוקדמות רבות יותר ועוד תופעה שיותר תפסה את תשומת ליבי וגורמת לחשש: בתדירות ממוצעת של פעם בשבוע-שבועיים (מאוד משתנה - קרה גם יותר של פעמיים בשבוע ואף פחות של פעם בחודש וחצי), אני מרגיש שיש לי פרפור מהיר בחזה. בעת שזה קורה, אני בודק את הדופק ומרגיש שהוא מאוד מהיר ולא סדיר. חשוב לציין - אני מרגיש את זה הרבה פעמים (כלומר מזהה שיש את ההפרעת קצב) אבל מעבר להרגשת הפרפור, לא חווה שום תסמין אחר כמו בחילות, התעלפויות, סחרחורות, קוצר נשימה וכדומה. אני ממשיך להתנהג כרגיל גם אם זה קורה בעת חימום באימון (קורה לי הרבה בחימום לקראת אימון ריצה). הייתי במהלך ה-3 שנים מספר פעמים אצל קרדיולוג. עברתי בדיקת מאמץ (כושר מאוד גבוה), אקו לב והולטר ל-24 שעות. כל הבדיקות יצאו תקינות (בהולטר לא חוויתי את התופעה של הדופק המהיר אז זה לא עוזר). בעבר היותר רחוק של 4-5 שנים עברתי גם אקו לב במאמץ שהיה תקין. יש לי מספר שאלות ברשותך: 1) האם ניתן להבין איזו הפרעת קצב יש לי מבלי לתפוס את זה באקג/הולטר? 2) באם ההפרעת קצב הינה פרפור או רפרוף פרוזדורים, האם זה עדיין מסוכן בתדירות שאני חווה אותה כפי שציינתי מקודם? (מתייחס לשבץ). באיזו תדירות זה נהפך למסוכן? 3) הקרדיולוג אמר לי בזמנו שאם אמשיך לחוות את ההרגשה, מכיוון שלא נתפס בהולטר שנעבור לloop recorder. האם יש מכשיר שניתן להוריד אותו ולא להסתובב איתו כל הזמן? 4) האם לתופעה יכול להיות קשר ישיר לתזונה? כי זה התחיל כאשר שיניתי תזונה אבל ניסתי לבחון רכיב רכיב ולא הצלחתי למצוא. הדברים העיקריים שהשתנו זה אכילת טחינה גולמית (אולי תגובה לשומשום?) והרבה ירוקים (ויטמין K גורם לתופעות כאלה?) איך כדאי להתקדם מפה? האם עלי להזהר באימונים מסוימים? האם יש ממה להלחץ ולפעול מהר?

שכחתי לציין פרט חשוב - בעת הופעת הדופק המהיר לא סדיר, משך התופעה יהיה בטווחים של כ15 שניות עד 2-3 דקות, ויחזור בפתאומיות לדופק סדיר.

1.מאד קשה. צריך תיעוד באק"ג או בהולטר של הפרעת הקצב 2.אם זה פרפור או רפרוף יש מידה מסויימת של סכנה - אפשר להעריך את חומרת הסכנה לפי פרמטרים של גיל ורקע קרדיאלי 3.יש מכשיר שנקרא EVENT RECORDER שניתן להתחבר אליו בזמן הרגשה של הפרעת קצב 4.יכל להיות קשור לתזונה, אבל בסבירות נמוכה איך מתקדמים - עושים כל מאמץ לתעד את הפרעת הקצב

תודה רבה על התשובה. בקשר ל - 2: היני בן 35, ללא רקע בעייתי מבחינה קרדיולוגית. כפי שגם ציינתי - עברתי אקו-לב במנוחה ובמאמץ מספר פעמים ותמיד יצא תקין. האם אלה נתונים שעוזרים לשערוך סיכון? וכן, אני בהחלט אקבע עם הקרדיולוג להמשך בירור על מנת לתפוס את הסיטואציה של הדופק המהיר.

בת חצי שנה, נתתי חצי כפית של טחינה ולאחר 4-5 שעות החלה פריחה סביב הפה. האם ניתן להסיק שמדובר באלרגיה? האם מותר לחשוף שוב ובמידה וכן מהי הדרך המומלצת? תודה

שלום, יתכן שיש אלרגיה הייתי מחכה עם החשיפה בהמשך