יש קשר בין אגוזים ובוטנים לבין שומשום: מחקר חדש מצא כי...
האם חשיפה למזון אלרגני בגיל מוקדם מעודדת אלרגיה או מגנה...
שלום ד"ר שדה ביתיו בת שנה וחודש לפני מספר ימים היא אכלה בפעם הראשונה ממרח חומוס (תעשייתי) ומייד לאחר הופיעה אדמומיות בקוטר של כמה ס"מ מסביב לפה. שטפנו לה פנים ולאחר זמן מה האודם נחלש והתפוגג. אנו יודעים שאין רגישות לטחינה מכיוון שטחינה גולמית היא אוכלת זמן רב. האם כדאי לנסות לבשל גרגרי חומוס, לרסק אותם ולתת לה לתעום בכדי לבדוק רגישות לחומוס טבעי או שיש בזה סיכון ועדיף קודם לקחת אותה לאלרגיה? (הסבירו לי שאלרגיה מגלים באמת רק בפעם השנייה שהילד מנסה את אותו המזון)
במידה וקיים חשד לאלרגיה אסור לנסות לתת את המזון לבד בבית אלא לבצע תבחין אלרגיה במרפאת אלרגיה.
שלום רב, לפני כחודש בתי התינוקת (בת 9 חודשים היום) נחשפה לראשונה לטחינה גולמית. התגובה הייתה כחלון בשפתיים,אפאטיות, ולאחר כשעה פריחה מפושטת ומגרדת והקאה. פונתה ע"י מד"א לטיפול בבית חולים. במרפאת אלרגיה בשניידר נמצא בתבחין עורי אלרגיה לשומשום. מאז אנחנו לא רגועים. גילינו שכמעט כל מוצר מכיל שומשום או עקבות של שומשום,אפילו פתיבר וארטיקים למיניהם. שתי שאלות: 1. יש לנו בבית מוצרים שעשויים להכיל עקבות של שומשום ובעיה להוציא מהבית (לחם פרוס לדוגמא). עד כמה זה מסוכן אם אחים שלה אוכלים לחם ונשאר איזה פירור או שניים שלא שמנו לב ונכנס לה לפה? כנ"ל אפילו בגן ילדים או בגינת במשחקים 2. אמרו לנו שאלרגיה לשומשום לרוב לא חולפת. האם באמת כך הדבר? 3. האם יש סיכוי שזה נגרם לה מחשיפה מוקדמת מדי למזון?האם יש סיכוי שבביקורת בשנה הבאה בע"ה הכל יחלוף כלא היה? אציין כי יש לנו עוד 2 ילדים לא אלרגיים וגם אנחנו לא אלרגיים ולא אף אחד אחר במשפחה תודה מראש
שלום רב בהחלט ארוע מדאיג ומצב מסוכן שלא ניתן להפחית מחשיבותו יש להשקיע אנרגיה ומחשבה וזהירות רבה בנושא וכמו שניתן לראות משאלתך הנושא עומד בראש סדר העדיפויות שלך יש להוציא מהבית כל דבר שכלול להכיל עקבות שומשום ולהרגיל את כל יושבי הבית שלא לאכול מוצרים כאלו לצערי הסיכוי להיעלמות האלרגיה קטן ביותר כאמור השקיעו את מיטב כוחותיכם למנוע אפשרות חשיפה בתוך תחומי הבית ובנושא האכילה מחוץ לבית - הימנעו מכך והקפידו הקפדה יתרה פרופ נמרו מימון
בת חצי שנה, נתתי חצי כפית של טחינה ולאחר 4-5 שעות החלה פריחה סביב הפה. האם ניתן להסיק שמדובר באלרגיה? האם מותר לחשוף שוב ובמידה וכן מהי הדרך המומלצת? תודה
שלום, יתכן שיש אלרגיה הייתי מחכה עם החשיפה בהמשך
הבן שלנו בן 11 אלרגי לבוטנים (וגם לשומשום, כמה סוגי אגוזים, פיסטוק, קשיו ודגים) מאז שאובחן כאלרגי בגיל 9 חודשים (קיבל תגובה אלרגית לטחינה ואז בדקו את כל השאר). היה אלרגי בעבר גם לביצים ואגוזי לוז אבל עבר תגר בהצלחה. פקאן ואגוזי מלך לא. עשה ב2019 תגר לבוטנים. היתה תגובה של נפיחות מתחת לשפה ובחילה. קיבל פניסטיל. ב2022 עשה בדיקת דם בוטנים ויצא 11. ב2023 עשה שוב ויצא 6.81. לפני כשנה נחשף בטעות למוצר עם בוטנים (שינו את הרכיבים) והתלונן על גירוד בלשון אבל מעבר לזה לא היה משהו. עשה עכשיו שוב בדיקת דם ויצא 2.5. אנחנו מעוניינים לעשות לו שוב תגר. האם בנסיבות האלה זה גבוה מדי בשביל תגר? והאם תגובה של גירוד בלשון בתגר נחשבת שהוא לא עבר או שזה משהו שנחשב "נסבל" וממשיכים? תודה!
בהחלט יש מקום לשקול תגר - אחרי ביצוע של טסטים עדכניים