האם מדובר ב תסמונת dress?

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

29/06/2017 | 10:42 | מאת: ליז

שלום. נטלתי מספר תרופות שאני חוששת שבגינן התפתחה לי תגובה אלרגית. אנזימי הכבד היו פי 12 מעל הנורמה, wbc היה 21, נויטרופילים היו 92, ולימפוציטים היו 6. בנוסף הסוכר פתאןם עלה ל128 (בדרך כלל יש לי 75). הפסקתי את התרופה לפני חודש ועעשיו הבדיקות תקינות. בגלל חשש לפגיעה בכבד עקב העלייה באנזימיפ עשיתי ביןפסיה שלהלן תוצאותיה: רקמת כבד במבנה עללי שמור. הרווחים הפרוטאליים מעט מורחבים בשל תסנין דלקתי כרוני בעיקר לימפוציטרי המלווה באאזונפילים (!) בודדים, תאי פלסמה ספורים ומאקרופגים אפיתליואידים טעוני חומר PAS-D חיובי. מקרופגים דומים נראים גם בפרנכימה ובסמוך לוורידים מרכזיים. כלי הדם בלי ממצא פתולוגי. צינורות המרה מראים עיוות.בחלק מהרווחים נראה שגשוג קל של כולנגיולים. בפרנכימה המבנה הסינוסואילידי שמור. הוורידים המרכזיים בלי ממצא פתולוגי, לא נראו גרנמולות". האם תמונה זו של הדם והביופסיה (בדגש על כך שיש חדירה אאזונפילית) יכולים להעיד על dress syndrom? אציין שבעבר הייתה לי תגובה אלרגית למינוציקלין ולאחר מכן התפתה מחלה אוטואימונית מערכתית. אני קצת חוששת שזה קורה לי שוב תודה אשמח לתשובה מפורטת בבקשה אם אפשר

02/07/2017 | 03:15 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב תשובות פתולוגיות כגון זו - מחייבות פנייה למומחה שביצע את הביופסיה על מנת לקבל הסבר מלא עם זאת אומר שהשיפור שהושג ברמת אנזימי הכבד בהחלט מרגיעה בהצלחה פרופ נמרוד מימון

02/07/2017 | 03:19 | מאת: המשך

העניין הוא שרופא הכבד עשה לי את הביופסיה בגלל חשש למחלה אוטואימונית והוא לא היה מוכן להסתכל על המכלול מלבד הכבד. אני אןבדת עצות

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה