מעגל סגור:אלרגיה-א.א. ג.

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

18/04/2017 | 12:52 | מאת: נחמן

שלום רב! אני בן 55,סובל תקופה ממושכת מנזלת,מתעטש בלי סוף,במיוחד בבקרים.פניתי לרופא אף אוזן גרון והוא בדק אותי ושלח לרופא אלרגיה בטענה שמדובר בנזלת אלרגית.בבדיקה אצל אלרגולוג הטסט יצא תקין ונשלחתי בחזרה לאף אוזן גרון.יש לי תחושה שפשוט מגלגלים אותי כמו כדור. רופא א.א.ג בדק אותי עם אנדוסקופ וטען שהכל תקין לחלוטין ובינתיים אני ממשיך לסבול מהתופעות. אני מבין שבסל יש אך ורק בדיקה לאלרגנים בסיסים.האם יש בדיקה מורחבת יותר לאלרגנים?איפה ניתן לעשות אותה?מרפאות פרטיות? הכי מצחיק שגם אישיתי סובלת מתופעות דומות והיא כבר הרימה ידיים,כי גם אותה כדררו מאלרגולוג לאף אוזן גרון ובחזרה עם תוצאה דומה... בתודה ובברכה, נחמן

21/04/2017 | 11:30 | מאת: ד"ר נמרוד מימון

שלום רב כשרופא מחליט לטפל הוא מסתמך על מספר אלמנטים, בינהם (ולא החשוב ביותר..) בדיקות המעבדה. על כן וללא קשר לתוצאות הבדיקה, עצם נוכחות סימפטומים המכוונים לאלרגיה - יכול להוות אינדיקציה למתן טיפול. כאמור ההחלטה הטיפולית לעיתים קרובות אינה קשורה רק לתוצאות המעבדה אלא לשילוב של אנמנזה + בדיקה גופנית + בדיקות מעבדה... לכן איני ממליץ לחפש בדיקות אלרגיה נוספות אלא להתחיל בטיפול אמפירי שיכול לפתור את בעיותיך. רק במקרה בו אתה חשוף לאלרגן ספיציפי שנראה לך שניתן למנוע את המשך החשיפה ואז באמת יש חשיבות לבדיקה (כי היא תכוון אותנו למניעת חשיפה) רק אז הייתי ממליץ על ביצוע בדיקות אלרגיה נוספות בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה