שיעול כרוני - אלרגיה ?

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

07/02/2017 | 17:39 | מאת: רועי

בן 65, בריא בד"כ. שיעול כרוני יבש מזה כ-5 חודשים. נוטל קרדילוק וריתמקס מזה מספר שנים. השיעול מופיע בעיקר בזמן דיבור. השיעול אינו קיים כלל בזמן שינה בלילה, ואינו מחמיר במאמץ. אין צפצופים או קוצר נשימה. לא סבלתי מאלרגיות כלשהם עד כה. אין צרבות, לא ידוע על רפלוקס. בוצע צילום חזה - תקין. ריאות נקיות בבדיקה פיזיקלית. רופאת משפחה העלתה אפשרות לאלרגיה, נטלתי לורסטין למשך 10 ימים ללא שיפור משמעותי. אאג בדק כעת המליץ על משאף פליקסוטייד למשך 10 ימים - 4 פעמים ביום ובנוסף מוקוליט (למרות שאין יחה) ואריוס. לציין לאם הייה בגיל מגובר מאוד אסתמה. שואל לדעתך: - האם ייתכן שיעול יבש בלבד כביטוי לאלרגיה- בלי נזלת, ליחה והתעטשיויות? - האם יש טעם בנטילת מוקוליט בהעדר ליחה? - האם נראה לך שכדאי לבצע טסטים לאלרגיה? - האם מכל המתואר נשמע לך שכיוון אלרגי סביר?

10/02/2017 | 17:31 | מאת: ד"ר קובי שדה

אלרגיה היא אחת הסיבות ל/שיעול כרוני ובהחלט ממליץ שתפנה אלינו לבירור וטיפול מוקוליט לא יעזור

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה