תוצאות אקו דופלר (לב)

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

05/03/2008 | 23:07 | מאת: אלי

ד"ר שלום רב לך.. אמא שלי סובלת משחמת הכבד, ומועמדת להשתלת כבד, (על רקע שתיית אלכוהול בעברה) לפני השתלת הכד היא נשלחה לביצוע רב של בדיקות.. בינהם בדיקת אקו דופלר (לב) התוצאות של האקו לב הגיעו, רציתי בבקשה לברר אודות תוצאותיהם הלא ברורות אני מכתיב מהדף.. לא נמצאה היפרטרופיה מסתמי הלב מסתם אאורטלי: פתיחה טובה. נמצאה אי ספיקה מינילית מסתם מיטרלי: עם קלציפיקציה קלה של טבעת המסתם. בדופלר נמצא אי ספיקה קלה, E/A =0.8 מסתם טריקוספידלי: נמצה אי ספיקה מינימלית. מסתם פולמונרי: נמצאה אי ספיקה מינימלית. לחץ ריאתי מוערך ב 35 מ"מ כספית. טרומבוס לא נראה. אין תפליט פריקרדיאלי. הערות: לציין נוזל פלאורי דו צדדי בכמות גדולה קרוב לוודאי אבחנות: lv systolic function-normal right ventricular function -normal mitral annulus calcification-milb mitral regurgitation - milb pleural effusion אלו התוצאות... יש לציין שאמי סובלת ממים ב-ריאות והיא מוציאה אותם ע"י אשפוז פעם בשבועיים בבית חולים ע"י ניקוז המים תודה מראש על התשובות כוללת ההמלצות

אלי שלום בדיקת האקו תקינה למעט הנוזלים מסביב לריאות. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב