בן 19 מקבל התקף לב??!! למה??!!

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

30/01/2008 | 12:34 | מאת: Carol

שלום רב, אני מעוניינת לדעת לגבי אדם שמאוד איכפת לי ממנו שסובל ממחלת לב. ידיד שלי בן 19.5 נולד עם מחלת לב שבעצם שריר הלב עצמו לא מספיק חזק, ואם אני לא טועה למחלה הזו קוראים cardiomyopathy, והוא בעצם עובד עבודה פיזית רבה, ולטעמי לא נח מספיק ועייף הרבה, אך אינו מקשיב לזה שהוא צריך לנוח (אולי כי זה פוגע בו וביכולתיו הפיזיות המוגבלות בעיניו) ופעם קיבל התקף בגלל יתר התעצבנות! ופעם כמעט קיבל התקף אך אושפז עם קבלת הסימפטומים הראשונים...מדאיג אותי וקשה לי לדבר על זה איתו כדי שלא אפגע בו אך עשיתי כמה חיפושים על העניין ועכשיו אני רוצה מילת רופא בנושא..מעניין אותי לדעת לגבי הסיבות/ הבסיס הגנטי למחלה הזו, האם זה תורשתי במידה?מה הן הסימפטומים לקבלת התקף? איך מונעים התקף? איך זה ישפיע על חיי האדם הנוכחיים ובעתיד? מה יעזור לו (הוא מקבל תרופות אגב)? .......האם זה משפיע על תוחלת חייו? האם יש פתרון כירורגי לבעייתו? האם יהיו לו חיים רגילים? האם יצליח להקים משפחה ולהביא ילדים לעולם? האם יוכל לחיות כמו אדם רגיל?...... בבקשה אם אתה יכולים לענות לדאגה שלי אתם תגינו עליי מלב עצוב! אני אודה להתייחסות לדאגתי ולחיי ידידי..... יום טוב , ותודה רבה

קרול שלום אם הבנתי נכון ידידך סובל מקרדיומיופטיה. המשמעות היא מחלה של שריר הלב שמתבטאת בכך שהלב כמשאבה לא מספק תפוקה מספקת. הסימנים הם חולשה, קוצר נשימה. מעבר לכך לכל שאלותייך על תוחלת, איכות חייו לא ניתן לתת תשובה בלי לדעת עוד הרבה פרטים. אני מציע לפנות לקרדיולוג המתמחה באי ספיקת לב. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב