מסתמים מיטרלי וטריקוספידלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

20/07/2010 | 23:37 | מאת: בן פור

האם לאחר תיקון שני המסתמים יהיה צורך לקחת כדורים תמידית שימנעו אפשרות לתרומת דם? כל יתר המדדים בסדר גמור

בן שלום בדרך כלל לאחר תיקוני מסתמים אין צורך בתרופות שימנעו אפשרות לתרומת דם. אבל, צריך לדעת עוד פרטים כדי לתת תשובה רצינית. ממליץ להתייעץ עם רופא המשפחה או הקרדיולוג המטפל. תודה גיל

23/07/2010 | 03:53 | מאת: בן פור

אני מאוד מודה לך יעשה לי טוב אם אוכל להמשיך לתרום בעתיד

05/09/2010 | 18:20 | מאת: שרית ל

לדוקטור שלום אני בת 58 בשנת 1976 עברתי ניתוח להחלפת מסתם מיטרלי במסתם ביולוגי חזיר שהחזיק מעמד 15 שנה ילדתי לאחר הניתוח 4ילדים תודה לאל. ב, 1990 הוחלף שוב אותו מסתם בתותב וכן תוקן המסתם הטריקוספידלי . באקו האחרון 3/2010 מסתם אורטלי עלים עבים ומסוידים היצרות בינונית מפל לחצים מקסימלי 57 ממוצע 36 אי ספיקה בינונית, מסתם טריקוספידלי אי ספיקה בינונית קשה היפוך הזרימה הסיסטולית בורידי הכבד כביטוי לאי ספיקה טריקוספידלית משמעותית . לחץ הסיסטולי הריאתי לפי מהירות tr הינו 57 +rap המסתם המיטרלי תנועתיות טובה של שני הדיסקיות. חדר שמאל וחדר ימין עים העליות תקינים. רצוני לציין שאני עים פרפור כרוני ודופק לא סדיר שנוסף לכל סובלת מיתר לחץ דם לאור המצב הנל מה הסיכויים שלי לשרוד בעוד ניתוח לב אני בחרדות איומות מהלא נודע . אבקש את דעתיכם בהקדם 5/9/2010 תודה מראש

מנהלי פורום ניתוחי לב