קוצב לב לקשישים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

04/07/2010 | 10:02 | מאת: תמר

אבי בן 89 ומתקשה בעיקר במאמץ (ללכת רחוב שלם) מתנשם בכבדות. בעב היו לו כמה התעלפויות ומאז לוקח פרקור. הומלץ לו על קוצב לב (נאמר לנו שהניתוח בהרדמה מקומית) האם הקוצב הוא רק למצב של התעלפות או יוכל לעזור לו גם ליכולת תנועה טובה?

תמר שלום קוצב לב מושתל בהרדמה מקומית. אם הסיבה להתעלפויות ולחולשה היא קצב לב איטי מידי אז השתלת הקוצב תעזור. בנוגע לקוצר הנשימה, צריך לבדוק את כל הנתונים והבדיקות כדי לתת תשובה. ממליץ להתייעץ עם קרדיולוג המתמחה בהפרעות קצב - אלקטרופיזיולוג. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב