האורטה 5.5 לגבר בגיל 78

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

28/03/2010 | 19:57 | מאת: אפרת

שלום רב, סבי בן 78, אובחן ב- CT אחרון שביצע כבעל האורטה העולה מורחב של 5.5. סבי לרוב אדם בריא, ואינו סובל מלחץ דם. האם בגיל כזה, לאור ממצאי הבדיקה, מומלץ לנתחו? למיטב ידיעתי מדובר בניתוח לא פשוט. האם יש טיפול שמרני שניתן למצות לפני האופציה הניתוחית? אשמח לתשובה בהקדם, שכן נאמר לנו שאם חלילה האורטה מתפותץ- סבי עלול למות. בברכה.

אפרת שלום אאורטה בקוטר 55 ממ מגיעה לגבול הצורך בניתוח. ההצדקה לניתוח היא בסיכון יחסית נמוך בניתוח לעומת הסכנה לקרע באבי העורקים. אבל, כל מקרה לגופו, זה תלוי בעוד הרבה גורמים, סוג המסתם האאורטלי (האם ביקוספידלי), מצבו הכללי של סבך ועוד הרבה פרטים. אני ממליץ לבוא להתייעצות עם כל החומר, על מנת להחליט האם עדיף להמשיך עם טיפול תרופתי בלבד או שיותר בטוח טיפול ניתוחי. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב