אקו במאמץ

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

16/03/2010 | 18:58 | מאת: שוש

גבר בן 52 הרגיש לאחרונה כמה פעמים כרבים בחזה ניגש לקרדיולוג שהפנה אותו לבדיקת אקו במאמץ והנה התשובה (חדר שמאל לא מורחב,מעובה עד 12 מ"מ תפקודו ירוד במידה בינונית עם אקינזיה(לא צלקת) אינפרו-פוסטרוטרלית בסגמנטים בזליים ואמצעיים.היפוקנזיה אנטרואפיקלית. מקטע פליטה 40%-35. עליה שמאלית תקינה.מסתם מיטרלי תקין.מחיצות תקינות.לב ימני תקין זמן מאמץ 3.56 דקות,דופק מקסימאלי 137 לדקה(81%) סימפטומים-ללא כאבים שינויים באק"ג-לא היו לחץ דם לפני מאמץ 110\180 ממ"כ לאחר מאמץ 110\220 ממ"כ אקו בסיום המאמץ ללא הפרעה סגמנטרית חדשה לסיכום:אקו חיובי לאיסכמיה,קרוב לודאי ביותר מעורק כלילי אחד.תגובה היפרטנסיבית למאמץ. נא לפענח לי את התשובה ומה מידת הסכנה,ומה עושים?

שוש שלום הבדיקה מעלה חשד גבוה יחסית לחסימות בכלי הדם המספקים דם ללב. יש להערכתי צורך בהמשך בירור שקרוב לוודאי יהיה בצנתור לבדיקת מצב הכלים הקורונרים המספקים דם ללב. אם אומנם ימצאו חסימות בכלי הדם, יהיה צורך לשקול האם לנסות ולפתוח את החסימות בצנתור או לעקוף אותם בניתוח. בברכה דר' גיל בולוטין

19/03/2010 | 18:58 | מאת: שוש

בעלי עבר את הצינתור (מהיד) מוהנה התוצאה: חדר שמאלי ברוחב תקין,דפנותיו בעובי תקין,תפקודו שמור,היפוקינזיה אינפרו פוסטריורית קלה.חדר ימין ברוחב ותפקוד תקין.דלף מיטרלי מינמלי,דלף טריקוספידלי מינמלי,לחץ ריאתי מוערך כתקין. אפשר להסביר לי מה מידת הסכנה

מנהלי פורום ניתוחי לב