ממצא בדיקת CT של הבטן

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

07/03/2010 | 14:34 | מאת: דינה

שלום, אובחן ב-CT של הבטן אצל אימי - נוזל פריקרדיאלי בכמות בינונית באספקט התחתון האחורי של הלב, שינויים פיברוטים קלים בלינגולה ו-RML דיסטלי. מה המשמעות ומה זה אומר?? אודה על תשובתכם.

דינה שלום אני משער שהממצא של נוזל פריקרדיאלי (מסביב ללב) הוא מקרי במהלך בדיקת ה CT. בכל מקרה מומלץ להמשיך בבירור עם בדיקת אקו של הלב שתיתן מידע יותר רב ואולי הסבר לנוזל. בשלב זה לא ניתן לדעת מה משמעות הממצא. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב