מסתם מיטרלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

24/01/2008 | 21:06 | מאת: אלה

מה השיקולים להחלפת מסתם מיטרלי? אני סובלת מאי ספיקת לב לאחר אוטם סרעפתי נרחב,עברתי כמה צינתורים והושתלו 3 סטנטים,לאחר אדריאמיצין,עליה שמאלית מורחבת,חדר שמאל בתיפקוד 25%, סובלת מסוכרת מטופלת באינסולין ועוד.המסתם המיטרלי מעובה ומתפקד בבחומרה בינונית. מה השיקולים להחלפת המסתם במצב זה והאם נכון לחכות(למה?) תודה..

אלה שלום בדר"כ את המסתם המיטרלי מתקנים ולא מחליפים. התזמון של הניתוח מורכב ומותנה בהרבה משתנים שמחייבים בדיקת החולה וצפייה בבדיקת האקו שלו. אני ממליץ לקבל את ההחלטה עם הקרדיולוג המטפל. במידה ואת מעוניינת בדעה נוספת את מוזמנת לפנות דרך המזכירה: מיכל או אסתי 04-854-2631 בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב