ניתוח גב בהרדמה לאחר צינתור לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

21/01/2008 | 17:57 | מאת: אבי

_ שלום אני בן 68 .סובל כ- 20 שנה מיתר לחץ דם ויתר כולסטרול המטופלים תרופתית וכן אספירין בשנת 2000 השתילו לי שני סטנטים בעורקי הלב במהלך צינתור בלון.לפני כחודש השתילו לי סטנט נוסף במהלך צינתור בלון לאחר הצינתור האחרון אני נוטל כדור פלוויקס אחד ליום למשך שנה עקב הצינתור דחיתי ניתוח מתוכנן לקיבוע בגב תחתון לאור נטילת הפלוויקס מהו משך הזמן שעלי להמתין לניתוח הגב ,הכולל כמובן הרדמה ,מאז הצינתור האחרון? תודה אבי

אבי שלום ניתוח עם פלוויקס בעייתי ויש לשאול את מנתח הגב האם הוא יכול לנתח עם התרופה. במידה ולא, יש להתייעץ עם הקרדיולוג לגבי הפסקת הפלוויקס. באופן עקרוני, במידה ומדובר בסטנט מפריש תרופה, מומלץ להמשיך את הטיפול בפלוויקס למשך שנה לפחות. אם הושתל סטנט רגיל ניתן להפסיק את הטיפול קודם. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב