אקו דופלר

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

04/01/2008 | 18:39 | מאת: יעקב

שלום דוקטור, אודה לך אם תוכל להתיחס לתוצאות הבדיקה: אאורטה עולה: 41 מ"מ / לפני שנה וחצי 40 מ"מ שורש האוארטה: 33 מ"מ/לפני שנה וחצי 33 מ"מ פרוזדור שמאלי :41 מ"מ ( M-MODE )/ לפני שנה וחצי 40 מ"מ שטח פרוזדור שמאלי : 20 סמ"ר ( V-C ?)/ לפני שנה וחצי לא נבדק רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה : 31 מ"מ/ לפני שנה וחצי 31 מ"מ רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה : 49 מ"מ/ לפני שנה וחצי 51 מ"מ עובי המחיצה הבין-חדריות: 10 מ"מ/ לפני שנה וחצי 10 מ"מ עובי דופן אחורית: 10 מ"מ/ לפני שנה וחצי 10מ"מ המסתם המיטרלי: תקין/ לפני שנה וחצי תקין המסתם האאורטלי: מעובה/ לפני שנה וחצי תקין הופניתי לקרדיולוג בגלל קוצר נשימה אשר מופיע בזמן מאמץ בלבד ( עליה של 2 קומות ) אשר הוחמר בחודשים האחרונים. בעיה בריאות נשללה על ידי רופא ריאות. אני בן 61 בתודה מראש שלמה

שלמה שלום בסך הכל נראה שאין שינוי משמעותי לעומת הבדיקה הקודמת. איני רואה סיבה בבדיקה לקוצר הנשימה. ממליץ להמשיך בירור דרך קרדיולוג (מבחן מאמץ, מיפוי במאמץ וכדומה) בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב