חיסון קורונה לאחר ניתוח לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

19/02/2021 | 23:49 | מאת: NOT_FOUND

שלום פרופסור אימי עברה בפברואר 20 החלפת מסתם אאורטלי לתותב מכאני ומסתם טריקוספידלי לתותב ביולוגי, לאחר מכן עברה השתלת קוצב דו לשכתי, בהמשך כיס הקוצב היה מזוהם וכך גם האלקטרודות שמסביב ללב( הקוצב לא עבר דרך המסתם) ונדרשה לפתיחת בית החזה ולהוצאת הקוצב המזוהם לפני חודשיים ושמו לה קוצב חדש בשיטת מיקרה. יש לציין אימי השתחררה מביהח לפני שבועיים לאחר שהייתה שם חודשיים, במהלך השהות קיבלה כמה סוגי אנטיביוטיקה לטיפול הזיהום, ונשאר לה חיידק אחד בכיס הקוצב פסאודומונס אליו מקבלת עדיין בטיפול ביתי למשך עוד שבועיים אנטיביוטיקה פורטום-צפטזידים. ( להשלמת 6 שבועות) האם היא יכולה להתחסן? האם מומלץ לה?? האם לאור כל מה שעברה עדיף לה לא להתחסן. אשמח לכל מידע שיש לך בנושא. תודה רבה אור

אור שלום נראה לי שמאוד כדאי לאימך להתחסן בהקדם. אין שום מניעה להתחסן, לפני או אחרי ניתוח לב. להיפך, מחלת לב היא מהווה גורם סיכון למחלת הקורונה ולכן חשוב לנסות להימנע ממנה, להתחסן. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב