טרשת עורקים ........

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

29/01/2021 | 20:56 | מאת: ניב

שלום פרופ יש לי 2 שאלות האם טרשת עורקים יכולה לגרום לעליית ערכים wbc בבדיקות דם,והאם טרשת עורקים יכולה להיות אצל גילאי 35+ אבל הכוונה שלי להיות במצב מתקדם כלומר יש חסימות וסימפטומים בגיל 35+ תודה

ניב שלום טרשת עורקים יכולה להתחיל כבר בגיל צעיר בעשור השלישי לחיים ויכולה להתבטא קלינית (בחסימות עורקים בלב, בכלי דם ברגליים) שנים אחר כך. במקרים קיצוניים של ערכי כולסטרול מאוד גבוהים או במקרה של גורמי סיכון נוספים כמו עישון, לחץ דם ונטייה משפחתית, יתכן הופעה קלינית גם בגיל 35. לכן כדאי למנוע את גורמי הסיכון בגיל צעיר, בדיקה ואיזון כולסטרול, הימנעות מעישון ואיזון לחץ דם. אין קשר בין בדיקת WBC (מספר הכדוריות הלבנות) לבין טרשת עורקים. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב