תופעות לוואי בלב לטיפולים כימוטראפיים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

23/12/2007 | 18:57 | מאת: יהודית

שלום רב, אני אישה בת 52 החולה בסרטן השד. הטיפול שלי הוא 4 קורסים של אדריאמצין אחת לשלושה שבועות . אח"כ 12 טיפולים שבועיים בטקסול ולאחר מכן הקרנות. עד היום קיבלתי 3 טיפולים באדריאמצין דבר שגורם לי לדפיקות לב מואצות . הדפיקות לב מחלישות וגורמות לי לשיעול תכוף. הצמידו אותי להולטר ל 24 שעות התשובה היתה שלא ניצפו שינויים משמעותיים בקטע ST. מהירות מינימאלית 60,מהירות מקסימאלית 142, ממוצע 90 לדקה.כמו כן נצפו זוגות APC'S לדוגמא 1:37. כמו כן ביצעתי בדיקת אקו לב לפני הטיפול הראשון ולפני הטיפול השלישי ושניהם היו תקינים. בהמלצת רופא המשפחה קיבלתי 1/2 כדור נומלול 25 מ"ג (עד היום הספקתי לקחת 3 חצאים) מה ממולץ לי לעשות לפני הטיפול הרביעי בתאריך 7.1.08 ?

שלום אדריאמיצין היא תרופה שיכולה לגרום בחלק מהמקרים לפגיעה בתפקוד הלב. לפי מה שאת כותבת, הרופאים שלך בהחלט מודעים ועושים את כל הדרוש על מנת למנוע את הפגיעה. אני ממליץ להמשיך ולפעול לפי המלצתם. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב