הפרעות קצב?!

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

22/12/2007 | 00:43 | מאת: יובל

שלום רב לפני כחודש הייתי מצוי בתקופה מאוד לחוצה. בשלב כלשהו הרגשתי לחץ חד בחזה. אני בן 26, BMI 28, לא מתאמן מזה כשנה, מצוי בלחץ נפשי ודיכאון מזה מספר חודשים. עברתי את התקופה הקשה ואני חש טוב יותר, אבל לעיתים יש לי מיחושים שונים באזור החזה. דודה שלי היא רופאה והאזנתי ללב שלי באמצעות הסטטוסקופ שלה. שמתי לב שהלב שלי מחסיר פעימה בערך פעם בדקה. כלומר יש פעימה-פעימה-פעימה-כלום-פעימה... ולפעמים יש פעימה-פעימה-כלום-פעימה-כלום-פעימה-פעימה... רציתי לשאול האם זה שכיח באוכלוסייה שלב מחסיר פעימה בצורה כזו, באם לא, מה עליי לעשות ולמי עליי לפנות? עליי להדגיש כי לא בכל דקה זה קורה, אלא בממוצע. כלומר לעיתים אני מקשיב ללב והוא בסדר, ואז יש כמה דקות מרוכזות בהם התופעה מתרחשת בתדירות של כמה עשרות שניות... תודה מראש, יובל כ.

יובל שלום קרוב לוודאי שאתה מתאר פעימות מוקדמות חדריות שקורות באופן נורמלי. אבל, אם להיות על הצד הבטוח, ניתן לשקול ביצוע הולטר דרך הרופא המטפל. בברכה דר' גיל בולוטין

14/01/2008 | 00:42 | מאת: אורי פריידין

שלום רב לך דוקטור נכבד!! לאמא שלי יש בלב: Right byndle blance block. האם אוכל לקבל ממך קצת יותר מידע על השמות האלו ?? מאד אוד לך עבור תשובתך. מאחל לך שבוע טוב ונעים!! בברכה: אורי פריידין.

מנהלי פורום ניתוחי לב