גנטיקה כגורם מכריע במחלות לב??

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

29/05/2008 | 16:27 | מאת: איתי

שלום רב. שמי איתי בן 32. שאלתי היא כזאת: אבי חולה קרדיאלי ועבר לאחרונה מעקפים. לפני 8 שנים הוא עבר צנטור טיפולי באמצעות 2 תומכנים ובלונים. הניתוח בוצע כי מה שהיה פתוח אז(לפני 8 שנים) היה חסום היום (left main) בצנטור האחרון ולכן ניתחו. אציין שבמהלך ה-8 שנים הוא עסק בפעילות גופנית רצינית ומודרכת והוריד במשקל,קצת הוריד בפעילות בשנתיים האחרונות אך זה לא עזר והמחלה חזרה שני הוריו היו גם כן חולים קרדיאלים. מה שאני בא לשאול זה בעצם אם ניקח אדם(אני למשל), שמבצע באופן קבוע פעילות גופנית,אינני מעשן, אני רזה, פרופיל השומנים שלי בדם מצויין, אני שומר על תזונה טובה וכו.... האם בכל זאת המחלה תשיג אותי בגלל הגנטיקה?? אם לא בגיל 50 אז בגיל 60? תודה.

איתי שלום שאלתך חשובה והתשובה מעט מורכבת. כן, גורם הסיכון היחידי שאנחנו לא יכולים להשפיע עליו ישירות הוא הגורם הגנטי. אבל, חשוב להקפיד על איזון כולסטרול, לא לעשן, לאזן לחץ דם, לטפל בסכרת אם יש. בנוסף ספורט וכוס יין אדום ביום יעזרו גם הם. אם אתה דואג לכל המרכיבים, סביר שבמקרה "הרע" תדחה את הופעת המחלה בשנים רבות ובמקרה הטוב בכלל לא תחלה. יתכן גם שלא ירשת את הגן עם הנטייה למחלת לב. לכן שמור על אורח חיים בריא ואופטימיות. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב