כאבים בהזרקה.

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

26/10/2001 | 19:22 | מאת: אביבית ואריאל

שלום רב. אנו התחלנו להזריק למחזור ההפרייה השלישי ]ואולי סוף סוף האחרון[ לפי הפרוטוקול הבא:3 גונל-אפ ו-2 מנוגון. אנו מערבבים הכל בתוך מזרק אחד כאשר משתמשים במדלל אחד של הגונל ומדלל אחד של המנוגון. סך הכל 5 אמפולות ושתי מדללים. העירבוב הנ"ל הוא על סמך מחזור קודם שבו הרופא "הרשה" לנו לערבב הכל ביחד ואז היה 3 גונל ואחד מנוגון. הבעייה שלאישתי הזריקה הזו מאוד כואבת ]זה מוזרק בבטן[ . עד שנוכל לראות רופא לצורך התייעצות יעברו מספר ימים. מה ניתן לעשות על מנת להפחית הכאב?]אני רואה את כאבי אישתי ולי נהיה כואב בלב[. אולי אנו עושים טעות בעירבוב הכל? אולי המדלל חייב להיות מאותו סוג? אולי צריך להוסיף עוד מדלל?? אנא נסה לעזור לאישתי להקל על סיבלה.

למרות שאין בעיה תיאורטית לערבב גונל-F ומנוגון, צריך ליזכור שהיצרנים והיבואנים לא מתירים זאת, ואני לא יודע האם היצרנים משתמשים במדלל זהה עבור התכשירים השונים. בהזרקת מינונים גבוהים של תרופות, ומניסיוני בייחוד עם מנוגון, עדיף לעתים לעשות הזרקה לתוך השריר מבחינת התגובה המקומית.

26/10/2001 | 22:48 | מאת: אריאל]סטודנט לרפואה-ידע אישי[

אז מה כן היית ממליץ? אולי להשתמש עם אותו המדלל לגונל ולמנוגון???? הריי אנו זורקים הרבה מדללים של הגונל. אוליי לערבב את חמשת האמפולות עם 3 מדללים של הגונל???? אגב אפשר לדלל מנוגון עם המדלל של הגונל-אפ? כיום השתמשנו במדלל אחד של הגונל ומדלל אחד של המנוגון]הכל באותו המזרק ביחד עם 5 האמפולות[. בהפרייה הראשונה אישתי קיבלה רק 3 גונל-אפ וייצרה בעקבות כך 12 ביציות. בהפרייה השנייה היא קיבלה 3 גונל-אפ ובנוסף 1 מנוגון וייצרה רק 7 ביציות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית