שאלה לגבי הורמונים לקראת שאיבה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

13/12/2014 | 15:48 | מאת: לוני

שלום, אני לקראת שאיבה שלישית, בשתיים הקודמות הזרקתי מנופור. איכות הביציות היתה בינונית, אני מבינה שזה בגלל שאני נושקת לגיל ארבעים, אך בכל זאת מתעניינת, האם סוג ההורמונים גם משפיע על איכות הביציות, או שכדאי להישאר עם המנופור? שאלה שניה, האם מינון גבוה של המניפור שמניב כמות גדולה יותר של ביציות פוגם באיכות שלהם, ומכאן שכדאי לקחת מינונים פחותים כדי להניב אולי פחות ביציות אבל באיכות טובה יותר? שאלה שלשית.....ידוע שבטווח ארוך ההורמונים לא בריאים לגוף, והבנתי שאין בעניין הזה תשובות חד משמעיות לגבי הנזק לנשים בריאות בלי גורמי סיכון. רציתי בכל זאת לדעת, האם ה"נזק" או "אי הנזק" שווה בין כל ההורמונים שלוקחים לייצור הביציות לפני השאיבה או שהמינונים הם הפרמטר המכריע...אני פשוט מנסה "למזער נזקים" לגוף שלי אם זה תלוי בהחלפת ההורמון... אשמח לתשובה על שאלותיי, תודה מראש.

לסוג ההורמונים יש מעט השפעה על איכות הביציות. לא. זה מיתוס. לא זה לא ידוע. עד כה נעשו מאות מחקרים ואין הרבה עדויות ל"נזק" כל שהוא.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית