שחלות פוליציסטיות - בלבול

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

22/09/2014 | 19:40 | מאת: דנדוש

בת 39, עם מספר מחלות כרוניות, לפני הזרעה ראשונה, ללא בן זוג. אובחנתי עם שחלות פולי'- המחזור לא סדיר. לפעמים יש לי שלושה חודשים הפרש בין הווסת, ולפעמים חודש וחצי. האם חודש אחד יכול להיות פוליצסטי וחודש אחד לא? מה בעצם שונה במחזור? האם חישוב מועד הביוץ שונה כשאני פולי'? האם בהכרח לפי גודל הזקיקים יודעים מתי תהיה ווסת (היה לי היום 15 ו-8, 10 ימים אחרי הווסת)? האם לפי עובי הרירית (היה 3)? איך הרופא בטוח שאבייץ בימים הקרובים ושתגיע הווסת כעבור 14 יום? אני לא יודעת בוודאות לזהות את הביוץ שלי וכשמגיעה הווסת לפעמים הדימום מתחיל בקטן קטן בעוד שבפעמים אחרות זה יכול להיות דימום כבד ואני צריכה לדווח כשמגיעה הווסת. יש חלון הזדמנויות ואני לא רוצה לפספס. האם כדאי לקחת פרוברה, כדי להביא את הווסת ולקדם את הביוץ? הרופא אמר שזה יקרה בחג, בימים הקרובים, ואם הבנתי נכון, זה מעכב אותי במחזור? סליחה על הבלבול. מקווה להבין עם הזמן.

את צריכה לעשות בדיקת אולטראסונד. אם הרירית עבה את יכולה לקחת פרוברה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית