שחלות פוליציסטיות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

27/08/2014 | 16:55 | מאת: מיכל

שלום פרופ זיידמן, בת 27 עם מחזור סדיר לחלוטין של 27 ימים. מעל לשנה אני בטיפולי פוריות שהתחילו בהזרעות (בלי הורמונים) שכללו מן הסתם הרבה בדיקות אולטראסאונד שבכולם הרופא ראה זקיק אחד מוביל שגדל מעל ל 18 מ"מ. הביוץ חודשי וסדיר גם כן. אחרי שההזרעות נכשלו עברתי ל IVF, קיבלתי GONAL F במינון של 150 למשך 8 ימים. נשאבו 21 ביציות והיה לי גירוי יתר ושחלות מוגדלות. הנפיחות בבטן נעלמה 3 ימים אחרי השאיבה והשחלות חזרו לגודלן הטבעי אחרי כמה שבועות. לאחרונה פגשתי רופא פוריות שהוא לא הרופא שלי וכששמע שהיו לי 20 ביציות ממינון "קטן" כזה וגירוי יתר הוא אמר שבוודאות יש לי שחלות פוליציסטיות! אפילו בלי לעשות לי שום בדיקה או אולטראסאונד! אני הייתי אצל כמה רופאי נשים בשנה האחרונה שעשו לי אולטראסאונד ואף אחד מהם לי הבחין בשחלות פוליציסטיות. אשמח לדעת האם אתה מסכים עם הרופא כי נתונים אלו קובעים כי קיימות אצלי שחלות פוליציסטיות

האבחנה של שחלות פוליציסטיות היא על בסיס המראה באולטראסאונד ולא על פי כמה ביציות משיגים בהפריה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית