פרגובריס

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

30/03/2013 | 22:00 | מאת: שולי

אשמח לתשובה, הנני בת 33 לאחר 3 טיפולי הפריה שלא צלחו, מאובחנת כבעלת FSH גבוה (12). בטיפול הראשון היו לי 8 ביציות, אח"כ 4 ובאחרון רק 1. בכל הטיפולים לקחתי דקא מהיום ה-18 כי המחזור שלי הוא 26 יום בערך, וטופלתי במנוגן או מנופור כמשרה ביוץ. מאחר והתגובה לא היתה משהו, הרופא החליט שבטיפול הנוכחי נשנה את הפרוטוקול ואקח פרגובריס 2 אמפולות ביום + מנוגן 1. דקא התחלתי לקחת לפני כשבועיים במינון של 0.05 בלבד ליום. (בדר"כ הייתי מזריקה 0.1 ביום). שאלותיי הן: האם פרגובריס ידוע כ"מפיק" ביציות רבות יותר? האם מחזור קצר - 25, 26 יום אכן מעיד על רזרבה שחלתית נמוכה? האם יש לך המלצה לטיפול נכון יותר לבעלת FSH גבוה? בתודה מראש.

פרגובריס לא שונה מתרופות פריון אחרות, זה בעיקר קשור למינון. מחזור קצר יכול לרמז על רזרבה שחלתית נמוכה, כלומר על הקדמת הביוץ עקב עליה מהירה יותר ברמות ה- FSH. יש פרוטוקולים רבים ונראה לי שהמליצו לך על אפשרות מקובלת.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית