כניסה להריון?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

01/04/2012 | 09:38 | מאת: לילי

בוקר טוב, רציתי לשאול מספר שאלות בנושא פוריות. אני בת 38 וחמישה חודשים והתחלתי לפני חודשיים תהליך הזרעה כדי להכנס להריון. (אני לאחר 13 שנים של לקיחת גלולות למניעת הריון באופן רציף ולפני כשנה התחלתי עם הניסיונות להכנס להריון). לפני כחודש ביצעתי צילום רחם שהראה שהכל תקין. הייתי בטוחה שאני החודש נקלטת, גם הרגשתי שבוע אחרי ההזרעה התכווצות ברחם ורציתי להאמין שזה טבעי... היתה תחושה כאילו אני מקבלת מחזור, אבל לא היה שום סימן או דימום. לא היו לי שום סימנים לקראת ווסת למעט עייפות נוראית וביומיים האחרונים קפאון. אתמול הופיעו לי הפרשות חומות בהירות שהבוקר הופיעו ככהות יותר ובבדיקה ביתית ראיתי שאינני בהריון. 1. האם ישנם סימנים לקליטה? להשתרשות? הבנתי שכל אחת מרגישה משהו אחר... אז בעצם הבדיקה הכי טובה היא האיחור בווסת והבדיקת דם? וכל התחושות שלפני - לא להתייחס אליהן?? 2. מה מטרת הזריקה לזירוז ביוץ? האם זירוז ביוץ לא משבש משהו בהתפתחותה של הביצית? (והרי היא יוצאת לא באמת בזמן שהיא אמורה לצאת...) 3. מה הסטטיסטיקה שנשים ללא בעית פוריות, בנות 38+, ייכנסו מהר להריון? תודה רבה ושבוע טוב

03/04/2012 | 11:49 | מאת: פרופ' מרתה דירנפלד

1. האם ישנם סימנים לקליטה? להשתרשות? הבנתי שכל אחת מרגישה משהו אחר... אז בעצם הבדיקה הכי טובה היא האיחור בווסת והבדיקת דם? וכל התחושות שלפני - לא להתייחס אליהן??- רק בדיקת ההריון קובעת במדויק אם יש השתרשות התחושות משתנות מאשה לאשה ולא מדויקות לניבוי הריון 2. מה מטרת הזריקה לזירוז ביוץ? האם זירוז ביוץ לא משבש משהו בהתפתחותה של הביצית? (והרי היא יוצאת לא באמת בזמן שהיא אמורה לצאת...) - לא 3. מה הסטטיסטיקה שנשים ללא בעית פוריות, בנות 38+, ייכנסו מהר להריון?- אם הזרע תקין והביוץ מסודר ויש קיום יחסים ואין סתימה בחצוצרות רוב הנשים תהרנה תוך שנה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית