הריון מרובה עוברים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/10/2001 | 00:19 | מאת: כלנית

שלום רב, אני מטופלת בגונל ובמעקב האחרון נצפו 7 זקיקים. אני שוקלת לוותר על מחזור הטיפול הנוכחי עקב חשש מהריון מרובה עוברים. חשוב לציין כי אני עוברת הזרעות בשל בעייה בריכוז הזרע (שנע סביב 10 מיליון זרעונים לפני ההשבחה). ברצוני לדעת האם ידועות לך סטטיסטיקות באשר לסיכוי להריון מרובה עוברים בנתונים אלה . בתודה, כלנית המודאגת

הסיכוי בטיפול עם זריקות להשראת ביוץ לתאומים הוא 10 עד 20 אחוז, כאשר הסיכוי להריונות של שלישיה או יותר הוא אחוזים בודדים בלבד. ברור שכאשר נצפים כבר 7 זקיקים הסיכון גדול עוד יותר, אבל תלוי גם האם כל 7 הזקיקים שלך גדולים. ביטול המחזור אינו תמיד פתרון גרוע, אם את צעירה וחוששת (בצדק!!) מהריון מרובה עוברים. בכל מקרה, תמיד ניתן לעשות הפחתת עוברים, אם כי פעולה זו כרוכה בסיכון של כ- 5% לאיבוד ההריון כולו.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית