הצלחות בהפריות ועוד שאלה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

09/10/2001 | 21:09 | מאת: שירן

פרופ' זיידמן. תודה רבה על כללללל תשובותיך הסבלניות. נראה שגם פצצה תוכל להניח בעדינות מבלי לגרום להיסטריה. מעלה גדולה. :-) אני בת 30 (סתם נראה לי חשוב) שני שלישים מצליחים להרות כתוצאה מהפריות לאחר עד 6 ניסיונות? (ראיתי שכתבת את זה באחת התגובות שלך לשאלה ישנה של מישהי). שאלתי היא כמה מההיריונות האלה נמשכים עד הסוף וכן מביאים עובר בריא? שמעתי שארבעים אחוזים מהמנסים הפריות מצליחים (לכל אורך הדרך)? אם תאמר ששמעתי לא נכון, זה רק יעודד אותי לעבור את הטיפולים האלה. אבל..הכרחי מצדי לשמוע את האמת. דבר שני שרציתי לדעת - מה הנזקים שיכולים להיגרם כתוצאה מן הטיפולים האלה? (מלבד גירוי השחלות) אני מכירה מקרוב נשים שעברו את זה ונראות זוועה כתוצאה מכך (גם אלה שהצליחו). נראות מבוגרות מאוד. אמנם איני מכירה אלפי נשים כאלה, אלה שלוש. האם זה עניין מנטלי או שהתהליך הפיזיולוגי עושה את שלו? הדילמה האמיתית שלי היא אם לעבור את הטיפולים האלה או לשלם משכנתא על פונדקאות. עברתי טיפולים אחרים (זריקות וכדורים), כולל הפלות בשלבים שונים (אז זה היה איקאקלומין)(שבוע 14 ושבוע 21) ועוד שני ניתוחי היסטרוסקופיה להפרדת הידבקויות שלא ממש רוצות לעזוב אותי (+רירית דקה מאז ומעולם אבל זה לא שייך כרגע). חודשיים אחרי ההיסטרוסקופיה הניתוחית כבר היו עוד הידבקויות זעירות. אם המחיר שעליי לשלם הוא כאבים מהזריקות, שערות שגדלות פתאום סביב הפטמות ומאוד מכערות, אשפוזים, ניתוחים, חזה שנופל אחרי כל היריון מתקדם שלא מצליח, ונוסף לכל איראה זוועה גם לעיני כל, ומי יודע אם הטיפול בכלל יצליח, אשמח לדעת על זה. סליחה על ההתנפלות. פשוט סוף סוף יש לי על מי להתנפל, איש מקצועי, סבלני, עונה לעניין, ולא מעורב רגשית.: -) מודה לך ברגע של משבר זמני... שירן

טיפולי הפריה אכן שוחקים נפשית וגופנית, אך המטופלות שלי עדיין נראות נפלא ואפילו לא איבדו מאומה מנחמדותן. למעשה השלב "שמקלקל את הגוף" זה דווקא ההריון (מה שההריון עושה לחלקים הכי מעניינים באישה!!), אבל ניתן להשתפר אחרי הלידה (ראי את מדונה) ובעיני קצת עגלגלות שלאחר לידה לא מזיקה. כמובן שלא ניתן לתת לך ייעוץ מדויק באשר להמשך טיפול על סמך הנתונים החלקיים שמסרתי לי. פונדקאות היא טיפול מורכב מאד (בעיקר ההתמודדות עם הפונדקאית) ויקר להפליא. במדינה שמציעה מספר בלתי מוגבל של טיפולי הפריה, יש בהחלט נטייה (מוצדקת לדעתי) להמליץ על מיצוי מקסימלי של אפשרות טיפול זו לפני שפונים לפונדקאות. שיעור ההריונות שמגיעים ללידה נמוך יותר לאחר טיפולי פריון, בעיקר עקב האיבחון המאוד מוקדם של הריונות שיתכן והאישה לא הייתה מודעת אליהם באופן "טבעי". צריך להיזהר מאימוץ "אחוזים", כבסיס להחלטה על המשך טיפול, מאחר והריון ולידה מוצלחים אצלך הם "100% הצלחה" עבורך ובהחלט שווים את המאמץ. תתפלאי כמה מהר שוכחים את אכזבות העבר ומתחילים לקטר על הבחילות של ההריון והישבן המתרחב.

09/10/2001 | 23:03 | מאת: נעמה

.

10/10/2001 | 08:36 | מאת: פציינטית ותיקה

אם כי כמו מדונה, אני כבר לא אראה בגלגול הזה....

10/10/2001 | 09:59 | מאת: שירן

תודה רבה לך פרופ' זיידמן, על העזרה והגישה העדינה והמרגיעה. קיבלתי תשובה. כמו שאמרתי למישהי הוותיקה - השומנים הם לא מה שמפריעים לי. להיפך. לא יזיקו לי כלל. בעניין המראה, התכוונתי לנשים שנראות רע באופן כללי, כאילו כל צרה שרק יכולה ליפול, נפלה דווקא עליהן. וזה מראן החדש הקבוע. אני מבינה שזה כנראה עניין של אופי ותו לא. יש מי שיודע לקטר כל היום...על כלום. מן הסתם אלה אותם אנשים. בכל מקרה, ככה נוח לחשוב. הצעת ייעול - אני רואה שיש רשימת שאלות מסוימת שחוזרת על עצמה עשר פעמים ביום, ועדיין אתה עונה בסבלנות, כאילו זו הפעם הראשונה שאתה עונה על השאלה. למה שלא תיצרו רשימה שאלות נפוצות (faq), ובה השאלות והתשובות המלאות? כך תוכל רק להפנות לשם, במקרה של שאלה חוזרת. אני רק מציעה, מחשש שתאבד את הסבלנות ותרצה לברוח לנו. המון תודה משירן שמקבלת כוחותיה חזרה, כאמור.:-)

09/10/2001 | 23:51 | מאת: המישהי הותיקה

כפי שכבר סיפרתי כאן ... אני אם כתוצאה מטיפולי IVF ואני בת 38. אני חייבת לציין שבודדים מסוגלים להאמין לי שגילי הוא יותר מ-30, האם זה כל כך נורא לדעתך? אגב ... אני מאוד שמנה ... מלפני הטיפולים, הטיפולים עצמם לא הוסיפו אפילו גרם אחד למשקלי אז תחשבי על זה (ואני מכירה הרבה הרבה יותר הצלחות בתחום מאשר כשלונות)

10/10/2001 | 09:49 | מאת: שירן

היי למישהי הותיקה. האמת שכמה ק"ג הם הדבר האחרון שמטריד אותי. להיפך. לא תזיק לי תוספת שומן. :-) התכוונתי לנשים שנראות מבוגרות יותר, ונראות כאילו כל צרות העולם נישאות על כתפיהן. אבל אני מבינה שזה פשוט עניין של אופי, ואם הסיבה למראה, לא הייתה הפריה, היו עוד אלף אחרות. מעודד מאוד לשמוע את מה שיש לך לומר. תודה. :-) שירן שמקבלת כוחותיה חזרה, אט אט

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית