הריון בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

19/01/2002 | 14:00 | מאת: שירז

שלום. אני בת 47 וחצי יש לנו ילד שנולד בעקבות טפול של השריית ביוץ והזרעה. אני ממשיכה לבייץ באופן ספונטני. ההורמונים עולים במהלך החודש, הרירית מגיעה ל-9 מ"מ ויותר. FSH בגבול העליון, אם כי עדיין בתוך תחום הנורמה. בטיפולי הזרעה שעשיתי לאחרונה, לא קיבלתי תרופות מלבד כוריגון. יש לי 3 שאלות האם יש הגיון (וסיכוי) בטפול ללא תרופות חוץ מהכוריגון האם יש סיכוי, וידועים מקרים על הריונות בגיל זה מבלי להזדקק לתרומת ביצית האם ייתכן שבעקבות הנתוח הקיסרי שנעשה בגיל 42 פלוס, נעשתה קשירת חצוצרות בלי ליידע אותי?

21/01/2002 | 11:58 | מאת: שירז

אפשר תשובה בבקשה? עוד מעט אני נזרקת לדף הקודם תודה

21/01/2002 | 15:49 | מאת: אחת בת 41

כל הכבוד על האופטימיות! למה שלא תעשי צילום רחם כדי לבדוק מה מצב החצצוצרות בן השאר???

ידועים מקרים של הריונות בגילך ללא תרומת ביציות, אך מדובר כמובן ביוצאים מן הכלל הנדירים "שמעידים על הכלל". ההגיון בטיפול כל שהוא בגיל 47 מפוקפק, לאור הסיכויים האפסיים, אך ניתן לעשות ניסיון קצר על מנת לתת למטופלת תחושה שלפחות "ניסינו". לא הגיונית לחלוטין המחשבה שנעשתה אצלך קשירת חצוצרות בלי לידע אותך, מדובר בעבירה פלילית חמורה של תקיפה, ומעולם לא שמעתי על מקרה מהסוג זה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית