צמחונות וסיכויי הרפייה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

27/09/2001 | 11:09 | מאת: דגנית

האם דיאטה צימחונית (של האישה) שכוללת הימנעות מבשר (אך לא מדגים)עלולה לפגוע בסיכויים של טיפולי הפרייה להצליח או להיפך...?ובכלל האם יש מזונות או תוספים שיכולים לעודד הצלחת טיפולים כאלה?

לא ידוע לי על קשר ספציפי בין תזונה מיוחדת לפריון, אבל ברור שתזונה נכונה ועשירה תורמת לבריאות, והבריאות חשובה להצלחת הטיפול. אישה יכולה להקפיד על דיאטה צמחונית ועדיין לקבל תזונה מצוינת גם ללא אכילת בשר. במידה ואת חושבת שהתזונה שלך אינה מגוונת מספיק, ניתן לקחת מידי יום טבלית עם מולטי-ויטמינים מותאמים להריון, כמו מטרנה או פרנטאל. את יכולה גם לפנות לרופא שלך בבקשה שיפנה אותך לבדיקות דם שיקבעו את מצב מאגרי הברזל או הויטמין B12 בגופך. המלצה שתקפה עבור כל אישה שמתכננת הריון בשלושת החודשים הקרובים היא ליטול מידי יום טבליה עם 400 מיקרוגרם של חומצה פולית [וכאן יש הוכחות כי ניתן להפחית עם תוספת זו את הסיכון למומים בתעלת מוח השדרה בעובר].

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית