טיפול

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

03/01/2002 | 10:40 | מאת: עינת

בטיפול IVF היו לי רק 4 זקיקים ורמות די נמוכות של E2 ובכל זאת התפתחה היפרסטימולציה עם שחלות מוגדלות. איך יתכן? הטיפול הסתיים בהריון כימי קצר אבל יש לי עכשיו כמה ציסטות גדולות. האם לא שואבים את כל הזקיקים ואם כן ממה מתפתחות ציסטות לאחר שאיבה?

גירוי יתר של השחלות, בצורתו הקלה, שכיח בטיפולי IVF, גם ללא תגובה סוערת, במיוחד אם הושג הריון. הזקיקים לאחר השאיבה מתמלאים חזרה בנוזל, לעתים כמעט מיד, ובמשך מספר שבועות נצפים כסיצטות שנספגות בהדרגה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית