רחם חד קרנית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

01/01/2002 | 17:44 | מאת: ravit

אני בעלת רחם חד קרנית מימין. הוסבר לי כי הדבר בעצם לא אמור להוות בעיה בכניסה להריון באופן טבעי. בבדיקת הזרע של בעלי התברר כי המורפולוגיה היא 1% ולכן אנו כעת בנסיון שלישי כבר של IVF באמצעות מיקרומניפולציה. שאלותי הן: א. האם נכון הדבר שרחם חד קרנית לא מהווה כל בעיה? ב. בהנחה שאין כל בעיה עם הזרע והוא תקין לחלוטין - האם אני יכולה להרות באופן טבעי, ללא הפריה חוץ גופית? ג. עד לפני כשלושה חודשים בעלי עישן המון (כ- 2 קופסאות ליום). כאמור לפני שלושה חודשים הוא הפסיק לעשן לחלוטין. האם כדאי לנסות ולבצע שוב בדיקת זרע? האם יש סיכוי שכעת הכל יהיה תקין? ואם כן - יש סיכוי להריון טבעי? תודה מראש על התשובות!

א. רחם חד-קרני בדרך כלל מקובל כמום רחמי שאינו פוגע בהשרשה, אך כמובן שהסיכוי להריון פוחת בגלל שרק חצוצרה אחת מתפקדת, וקיים חשש מסוים לגבי יכולת רחם מסוג זה לשאת הריון, במיוחד מרובה עוברים, עד מועד. ב. רוב הנשים עם רחם חד קרני, בהנחה שהחצוצרה פתוחה ותקינה, משיגות הריון ללא צורך בטיפול. ג. לעישון יש באמת השפעה שלילית על הזרע, ולכן ניתן כעת לחזור על בדיקת הזרע. תמיד יש סיכוי להריון טבעי כאשר הזרע עומד בתנאי מינימום מסוימים.

02/01/2002 | 08:37 | מאת: ravit

פרופ' זיידמן, תודה רבה על התשובה!

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית