שומן, דיאטה ושחלות פוליציסטיות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

30/12/2001 | 00:40 | מאת: השמנמונת

שלום, אני בת 31, משקל 90 ק"ג וגובה 1.65. אנחנו מנסים להרות כבר 7 חודשים ללא הצלחה. בעלי עשה בדיקת-זרע שיצאה תקינה. אני לא מקבלת מחזור כבר די הרבה זמן וכל פעם הרופא נותן לי ארגסט כדי לגרום למחזור. בחודש שעבר הרופא נתן לי גם איקקלומין, אבל זה לא עזר, בבדיקת זקיקים ראו שאין לי זקיקים משמעותיים וגם בדיקת הפרוגסטרון הראתה תוצאה נמוכה מאוד. הרופא שלי ייעץ לי שתי אופציות: 1. לעשות דיאטה כי כנראה זה הגורם לשחלות הפוליציסטיות. 2. להיכנס לטפולים של זריקות כוריגון. אני ובעלי חשבנו לנסות את ההצעה של הדיאטה. בינתים הרופא נתן לי שוב ארגסט ואמר לי לדאוג שיגיע מחזור כל חודש באמצעותו. שאלותיי: א. האם כדאי לי לקחת את הארגסט כל חודש או לחכות שיגיע מחזור טבעי, במידה ואכן הדיאטה אולי תעזור? ב. האם כדאי להיכנס לטפולי כוריגון? תודה,

הדיאטה בהחלט מומלצת. רצוי גם לבצע בדיקת דם לגלוקוז ואינסולין בצום. במידה ויסתבר שבעקבות עודף המשקל את סובלת מ"אי סבילות לאינסולין", מומלץ שתקחי כדורי מטפורמין (גלוקופאג'), דבר שעשוי לעזורבהסדרת הביוץ (וגם באופן עקיף לירידה במשקל). נטילת כדורי הארגסט יכולה לסייע לתחילת טיפול נוסף ללא המתנה ממושכת. תוספת של הכוריגון מהווה רק חלק קטן מהטיפול, אך חשובה מאד להבטחת הביוץ. אני מניח שהרופא הציע לך גם זריקות נוספות להשראת ביוץ.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית