דחוף, היות שטרם נפחו הפורומים החדשים הנוספים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

26/09/2001 | 04:36 | מאת: המישהי הותיקה

פרופ' זיידמן או דר' באום, שוב סליחה שאני פונה אליכם בנושאי סוף הריון ולידה ולא קשיי פריון ותחילת הריון (אם כי יתכן ולא הייתי מכירה פורום זה אם הריונותי לא היו הריונות הפריה חוץ גופית). אני פונה אליכם משום שאני זקוקה לתשובת רופא, בפורום הראשי כעת לא פעילים רופאים ופורום הריון ולידה טרם נפתח. אני כעת בשבוע 38 לקראת לידה שניה. נתונים חשובים מההריון הקודם: כבר בשבוע 32 הגיעה העוברית לספינה -2 -3, כבר בשבוע 34 הייתה לי פתיחה של אצבע ומחיקה קטנה וזמן קצר אח"כ הצוואר הפך לבינוני ואח"כ לקדמי, כל יום היו לי צירים בודדים ולא סדירים; ההתקדמות נתקעה בשלב זה עד לתאריך היעד ולאחריו ראה אותי הרופא שלי כל יום כמעט ובהפרשים של יומיים בין אחד לאחד ביצע בי 3 פעמים סטריפינג ואחרי הפעם השלישית שלח אותי לחדר לידה, אחרי מספר שעות ללא התקדמות בחדר לידה ביצעו בי פקיעת קרומים ומאז הכל רץ ולאחר פחות מ-8 שעות הלידה נסתיימה. לגבי ההריון הזה, נראה שהרופאים מסכימים שמהרבה סיבות (ולא אכנס אליהן כאן) זה מאוד לא רצוי שאגיע אפילו עד לתאריך היעד (בעוד 19 יום מהיום). עד כאן הרקע החשוב וכעת לשאלתי. בסוף שבוע 36 (הערכת משקל 2850) הגיעה בתי לספינה -3, הייתה מחיקה 50% ופתיחה של אצבע, הצוואר היה אחורי וקשה, הצירים היו לא סדירים ולא ברורים. אתמול, תחילת שבוע 38 הפתיחה גדלה במעט מאוד (אבל אין ספק שגדלה), הצוואר עדיין אחורי אבל כבר מאוד רך. הפקק הרירי נפל לפני כשבועיים. שלשום היו לי כל היום צירים, אם כי בודדים ולא סדירים, לפנות ערב הם הפכו פתאומית לסדירים ותכופים (תדירות של 5 דקות). לאחר כשעה של צירים סדירים יצאתי לחדר לידה. לאחר הבדיקה הראשונה אמרו לי להמתין שעתיים (שהפכו לחמש שעות), בבדיקה השניה לא נצפה שינוי של ממש, נעשה סטריפינג עדין ונאמר לי להמתין לבוקר לעוד מוניטור ועוד בדיקה פנימית. בבוקר בסופו של דבר נעשה לי רק מוניטור ולא בדיקה פנימית ונשלחתי הביתה עם הוראה לחזור או כשיהיו עוד התפתחויות או לבקורת ביום שישי. כל זמן שהותי בבית החולים וגם בשעות הראשונות בבית עדיין היו לי צירים די סדירים בסביבות 5 דקות, לאחר מכן התדירות פחתה וכבר אין סדירות ולפעמים יש הפסקות של שעתיים ויותר בין ציר לציר. אחד הרופאים שראה אותי בחדר לידה אמר לי (וגם לדעתי האישית כך המצב) שאני נמצאת כעת בשלב הלטנטי של הלידה. לפי הידוע לי, לכל שלב בלידה יש פרק זמן מקסימלי שהוא יכול להמשך מבלי שיהיה צורך לברר למה אין התקדמות הלאה. האם אני טועה? חשוב לציין, שעד לבוקר שלפני ביקורי האחרון בחדר לידה חשתי בקלות רבה תנועות עובר כמעט ללא הפסקה (גם נעימות וגם כואבות), בחדר לידה נצפו תנועות טובות מאוד באולטראסאונד אבל אני לא חשתי בהן ומאז אני צריכה להתאמץ כדי להבחין בתנועות, אבל כשאני מתאמצת מתברר שיש די תנועות. עקב כל שתארתי לעיל נשאלת השאלה האם הפחתת הצירים והעלמות סדירותם, כאשר אני כבר בשלב הלטנטי (כעת לפחות 30 שעות לאחר תחילתו) אינה דבר שמצריך בירור מידי? לפי הנתונים שתארתי, איך אוכל להתיחס לצירים כסימן לפניה לחדר לידה? כמה זמן בעצם, לכל היותר, מותר לשלב הלטנטי בלידה שניה להמשך? שוב סליחה על ההטרדה אבל אני צריכה תשובה בדחיפות, הרופא האישי שלי בחו"ל וכבר אני לא יודעת במי להתיעץ תודה רבה רבה מראש

כל עוד לא התחילה לידה פעילה ואת חשה היטב בתנועות העובר אין חשש מיוחד. כאשר יופיעו צירים סדירים וכואבים אני מניח שתדעי לזהות אותם. מוכר לנו היטב המצב של "כמעט לידה" ובאמת הוא דורש סבלנות. כמובן שרק בבדיקה ניתן באמת להעריך את מצב צוואר הרחם, והתנאים ללידה, כך שאין מנוס בשלב זה מלבקר מידי כמה ימים בחדר לידה ושהם יחליטו מתי "הגיע הזמן."

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית