לחץ וטיפולים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/12/2001 | 13:02 | מאת: רונית

שלום רב, קראתי לפני כשבועיים בעיתון כי לחץ יכול לפגוע בהצלחה של טיפולי פריון (למיטב זכרוני, המרואיינת היתה מתל-השומר) וכי בתל-השומר יש קבוצת תמיכה שמטרתה להגביר את סיכויי ההצלחה של הטיפולים. שאלתי היא האם זה נכון ומוכח שלחץ מזיק? ואם כן, מדוע אין קבוצות תמיכה לכל הנשים שעוברות טיפולים בתל השומר? תודה מראש לתשובתך!

13/12/2001 | 09:05 | מאת: ד"ר מיכה באום

אכן ללחץ יכולה להיות השפעה שלילית או מזיקה בכל הקשור להשגת הריון .(הדבר מאוד אינדיבידואלי ושונה בין הזוגות השונים ) .בתל השומר קיימת קבוצת תמיכה ביחידת ה-IVF . אנו בשאיפה להרחיבה לכלל מטופלות הפריון בעתיד.

15/12/2001 | 18:01 | מאת: ARIE

רונית שלום . אין ספק שלחץ נפשי בזמן טיפולי הפרייה הינו גורם מכריע באי הצלחה בטיפולים . לכן רונית אם את יכולה להעיד על עצמך שבמבך הנוכחי הנך ( ושלא באשמתך ) לחוצה ומתוחה , הייתי מציעה לך להעזר ברפואה האלטרנטיבית היכולה לסייע מאד במצבים אלו. טיפולים כמו רפלקסולוגיה שיאצו או רייקי יביאו אותך לרמה אחרת של רוגע ושלווה . אשמח ליעץ לך בנושא [email protected]

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית