הריון מחוץ לרחם

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

22/11/2001 | 01:15 | מאת: LIMOR

שלום פרופ' זיידמן, רציתי בבקשה לדעת אצל איזה נשים קיים חשש להריון מחוץ לרחם? האם אצל נשים שעברו צילום רחם אשר נמצא תקין יכול לקרות גם מצב כזה? האם הריון כזה שכיח במידה גבוהה יותר אצל נשים המקבלות טיפול מאשר אצל נשים עם הריון טבעי? מה הטיפול שניתן להפסקת הריון זה? תודה מראש על תשובותייך, LIMOR

חשד להריון מחוץ לרחם מאובחן בדרך כלל כאשר אצל אישה בהריון של יותר מ- 5 שבועות לא מוצאים שק הריון בחלל הרחם. גם אצל נשים עם צילום רחם תקין ייתכן הריון חוץ רחמי. אצל נשים בטיפולי פריון שכיחות הבעיה גבוהה יותר, בעיקר בגלל שאצל חלקן יש הפרעה בחצוצרות (מוכחת או לא) וגם בגלל שלשינויים ההורמונלים יש כנראה השפעה על תנועתיות או תפקוד החצוצרות. הטיפול בהריון חוץ רחמי הוא או מעקב בלבד עד שהוא נספג או "נופל מעצמו" או מתן של זריקת מטוטרקסט או כריתה כירורגית של ההריון החוץ רחמי או של החצוצרה כולה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית