אי הצלחה להגיע למצב דיקור

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

10/11/2001 | 20:37 | מאת: ענת

אני אחרי 4 הזרעות שלא הצליחו. התחלתי בטיפול לקראת דיקור אך יש לי שחלות פוליציסטיות ולאחר שבוע עם 3 אמפולות של גונל אף ביום היה לי גירוי יתר של השחלות, השחלות ספחו נוזלים והגיעו לגודל של 11 ס"מ. הזקיקים הפכו לצ'יסטות בגודל של 38 מ"מ. ולא נתנו לי כוריגון, הפסיקו את הטיפול ללא דיקור. לאחר חודשיים,התחלתי שוב בטיפול התחלתי ב- 0.01 דקה פפטיל, לאחר שבועיים נמצאו צ'יסטות שבגללן הוחלט להמשיך את הדקה פפטיל למשך שבוע נוסף. בכל שלושת השבועות הפרוגסטרון היה נמוך והe2- היה בערך 600 . לאחר שלושה שבועות של הזרקה שוב הפסיקו את הטיפול בגלל הצ'סטות והוחלט לתת לי גלולות למשך חודש. אני מתוסכלת ומבולבלת, לא מבינה למה אי אפשר להגיע לדיקור ולמה נתנו לי גלולות. הרופא שעשה לי את ההזרעות אף פעם לא הפסיק טיפול באמצע ולא גרם לגירוי יתר כמו שקרה לאחרונה (אושפזתי למשך 4 ימים) מה לעשות???

כנראה שהמינון הגבוה של הגונל- F שניתן לך הפעם (בודאי גבוה מזה שניתן לך בזמן ההזרעות) גרם לגירוי יתר שחלתי עז, והרופאים לא רצו להסתכן בהחמרה נוספת של המצב בעקבות מתן הכוריגון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית