חידוש טיפול לאחר הפלה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

22/11/2020 | 13:35 | מאת: יעל

שלום פרופ' בת 40, חודש וחצי לאחר הפלה בשבוע 9. עקב חוסר איזון הורמונלי והעדר מחזור קיבלתי דופסטון לשבוע. ביום שישי, יום לאחר סיום הדופסטון החל מחזור. הבוקר (יום 3 למחזור) רירית 6 (עדיין דימום מסיבי), זקיקים קטנים בשחלה ימין, ציסטה צלולה 35×35 בשחלה שמאל. אסטרדיול 507 פרוגסטרון 2.3 LH 2.3 FSH 7.9 האם אפשר להתחיל טיפול במצב כזה? ואם לא, מה ניתן לעשות כדי לתקן את המצב ולהתחיל טיפול? תודה מראש

אפשר להמתין לווסת הבאה או לקחת שבועיים גלולות "לאיפוס המערכת."

23/11/2020 | 08:36 | מאת: יעל

תודה על המענה. 1. האם ניתן לקחת גלולות מיד עכשיו כלומר יום 4 למחזור או שצריך להמתין? 2. הבעיה אצלי היא חוסר איזון או שהציסטה מפרישה אסטרוגן? 3. האם אפשר להניח שאחרי המחזור הבא הציסטה תעלם וההורמונים יהיו מאופסים או שזה יכול לקחת כמה חודשים? 4. האם פרוטוקול ארוך עם סינרל יכול לאפס ולאפשר התקדמות כבר במחזור הנוכחי? או שעדיף להמתין ולבצע פרוטוקול קצר במחזור הבא? המון תודה.

1. אפשר 2. קשה לדעת 3. סביר להניח שאחרי הגלולות יסתדר 4. זו אפשרות טובה.

23/11/2020 | 16:07 | מאת: יעל

תודה על ההתיחסות. לגבי שאלה 4, כתבת "זו אפשרות טובה", התכוונת שפרוטורול ארוך עם סינרל הוא אפשרות טובה או להמתין למחסור הבא ולעשות פרוטוקול קצר זו אפשרות טובה? בת 40, בעברי רק פרוטוקולים קצרים.

פרוטוקול ארוך עם סינרל הוא אפשרות טובה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית