שמירת הריון משבוע מוקדם עם צוואר מקוצר

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

19/11/2020 | 22:58 | מאת: עינת

שלום, אני בהריון שבוע 9. אחות בבית חולים במחלקה יחסית פעילה ועמוסה (אם כי כל רמב ם זה בית חולים עמוס..) בכל מקרה, טרם מדדו אורך צוואר אבל ברור לכולנו שהוא קצר. בהריון הראשון אורך הצוואר המקסימלי עמד על 43 מ מ, במרץ עשיתי קוניזציה ובה נכתב ונאמר לי גם ע י הרופא המנתח שהוא הוריד סנטימטר וחצי מהצוואר הרחם. האם סרקלאז הוא אינדיקציה חד משמעית לשמירת הריון? אני מעריכה שאורך הצוואר כרגע הוא 28 מ מ. מאיזה שבוע יאשרו שמירת הריון (אם בכלל) עם אורך צוואר כזה ועבודה מסוג זה? האם מומלץ גם לעשות סרקלאז ? רוצה לציין שיש חשד לתסמונת hEDS, נבדקתי ע י גניטיקאי שכתב שהתמונה הקלינית מתאימה מאוד לתסמונת שהיא בעצם בעיה של גמישות יתר ברקמות.

קוניזציה לא מחייבת קשירת צוואר הרחם, וקשירת צוואר לא מחייבת שמירה היריון. ההחלטה היא בהתאם לסיפור הקליני וההיסטוריה המיילדותית.

10/02/2021 | 10:52 | מאת: עינת

חזרתי שוב, 20+4, כעת צוואר 23 מ''מ, נמצאת בשמירת הריון.. האם עדיין אין מקום לתפר?? מפחדת להגיע למצב שכבר לא יהיה אפשרי

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית