איכות ביציות שנחשפו לLH גבוה לאורך זמן רב

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

16/11/2020 | 13:31 | מאת: חוששת

שלום, אני פוליציסטית. מטופלת באיקקלומין להשראת ביוץ. מתרחש ביוץ, אך האיקקלומין מביא לרמות LH גבוהות ויציבות (30-40) שלא יורדות עד הביוץ, וגם אחריו. אין איזושהי קפיצה בLH, כפי שאופייני בביוץ טבעי, אלא הוא כל הזמן נשמר על 30-40. אחרי הביוץ הפרוגסטרון עולה, כפי שקורה אחרי ביוץ טבעי, והLH נותר עדיין על 30-40. האם עצם העובדה שהLH גבוה ויציב במשך מעל שבוע סביב הביוץ (וכנראה גם לפחות כמה ימים אחריו) פוגעת באיכות הביציות שמשתחררות?

לא בהכרח.

17/11/2020 | 11:03 | מאת: חוששת

הבנתי שאיקקלומין גורם לריר של צוואר הרחם להיות צמיג יותר, ולכן עדיף לעשות הזרעה במקום לקיים יחסי מין. האם זה אכן מה שנהוג? במקרה שאין בעיות זרע, ורירית הרחם לא הושפעה מהאיקקלומין, האם עדיין עדיף לעשות הזרעה מאשר קיום יחסים רגילים?

בשביל להרות תמיד עדיף לעשות הזרעה מאשר קיום יחסים רגילים, אבל זה לא אומר שלא ניתן להרות ביחסים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית