הזרעה עם גונאל אף ....

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

02/11/2020 | 13:49 | מאת: דנה

שלום פרופ', אני מטופלת פוריות כבר כשנה. אני בת 26. בהתחלה ניסינו טבעי (בלי תרופות ) ולא הלך.. אחרי זה עברנו לאיקוקלמין לפחות 3- 4 פעמים .. בין לבין היו חודשים שלא יכולתי לעשות (בגל קורונה או כי הייתה לי ציסטה) . בפעמיים האחרונות אני מזריקה גונאל אף .. בפעם הראשונה שהתחלתי היו לי 12 זקיקים והייתי מזריקה גונאל אף 75 למשך כ6 ימים והיה לי סיכון לגירוי יתר ולהריון מרובה עוברים אבל בכל מקרה החלטנו לעשות הזרעה - לא נכנסתי להריון. והיה לי גירוי קל לאחר הזרעה. חודש לאחר מכן לא יכולתי לעשות טיפול כי נוצרה לי ציסטה בגלל הטיפול , ועכשיו הגענו לחודש הזה . החודש ביום השלישי למחזור עשיתי בדיקות והרופא נתן לי גונאל אף 50 הפעם, בגלל הריבוי פעםם קודמת. התחלתי עם התרופה ביום החמישי של המחזור לאחר הזרקות של 5 ימים נראה זקיק אחד של 10 מ"מ , אסטרדיול 418, פרוגסטרון 2.7. נתנו לי להזריק עוד 4 ימים (יום 14 למחזור) והיו לי 5 זקיקים - 10,10,10,12,12. אסטרדיול 299, פרוגסטרון 2.0. נתנו לי עוד 3 ימים, אני עכשיו ביום 17 למחזור והיה לי 6 זקיקים - 10,11,11,12,12,13. (הכי גדול 13, ב3 ימים זה גדל רק ב1) אסטרדיול 331 , פרוגסטרון 2.2. יש לי כמה שאלות . (יש לי שחלות פוליציסטיות) 1. האם הגיוני שביום ה10 למחזור היה לי אסטרדיול גבווה יותר מהפעמיים האחרונות (בימים 14 ו17 למחזור) זה נראה כאילו המספרים ירדו. 2. מה היית מציע לעשות בשלב זה? אם אמשיך להזריק ובקצב שזה גדל אגיע לימים 20-25 למחזור ועדיין הזקיק קטן אי אפשר לעשות הזרעה בלי גודל נורמאלי של זקיק..אז מצד אחד אני בימים יחסית מאוחרים ומצד שני הוא עדיין קטן ולא גודל. (הפחד הוא שאני אהיה כבר לקראת מחזור והזקיק עדיין קטן מידי להזרעה).האם זה הגיוני להמשיך להזריק עד שהוא יהיה בגודל של 18 למרות שאני מתקרבת למחזור? 3. אם כשהיה לי סיכון לגירוי יתר וריבוי עוברים (היו לי 3 זקיקים של 16, אחד של 18 ועוד כמה קצת קטנים יותר) ולא הצלחתי להיכנס להריון. מה הסיכוי שכשיש זקיק אחד או שתיים אני כן אצליח?

1.לא. 2. אולי תחליפי את הגונל במנופיור. 3. תלוי באיכות הביציות בזקיקים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית