הנצה.

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

28/10/2020 | 22:27 | מאת: ענת

שלום פרופ זיידמן, נעשתה הנצה לעובר אבל ניתן בפרוטוקול רק דקסמטזון ללא דוקסילין. במידה ואתחיל דוקסילין מחר (יום אחרי ההחזרה), מה המינון שיש לקחת? לכמה ימים? האם זה בעייתי להתחיל יום אחרי ההחזרה? כמה קריטי אנטיביוטיקה במצב כזה? תודה!

יש גישות שונות בנושא. אני בד"כ נותן דוקסילין 100 מ"ג פעמיים ביום למשך חמישה ימים.

29/10/2020 | 05:47 | מאת: ***תודה והמשך שאלה

תודה על המענה פרופ זיידמן. 1. לעניין ההנצה, הבנתי שמאוד לא מקובל לעשות הנצה לבלסטוציסט כיוון שזה תהליך עם סיכון גבוה לעובר ככ מפותח. האם נכון? האם גם אתה לא מבצע הנצה בבלסטו? 2. לעניין מינון הדוקסילין, האם זה בסדר לקחת מהיום שלאחר ההחזרה או שזה כבר לא רלוונטי? האם לוקחים מינון של 200 למשך 5 ימים גם אם מתחילים מהיום שאחרי ההחזרה? 3. לעניין העובר המכווץ (בשאלתי מטה) - מה סיכויי ההשתרשות של עובר 4BB שנשאר מכווץ לאחר ההפשרה? תודה

1. לא מסוכן במיוחד ועושים את זה כל פעם שעושים בדיקה גנטית בבלסטוציסט. לא מקובל בארץ באופן שגרתי. 2. את יכולה להמשיך במינון הזה. 3. תלוי בהרבה גורמים גיל האישה, מצב הרירית וכו. הרופא ידע להגיד לך.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית