פוריות - מצב מבלבל ועיצה להמשך

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

27/10/2020 | 23:44 | מאת: תמר

שלום פרופופסור יקר, פרופיל הורמונאלי אחרון : LH : 7.1 E2 - 150 FSH - 7.5 TSH - 1.86 PROLACTIN - 304 PROGRESTERON - 2 בת 36, בריאה, לאחר שאיבה 1 בה הופקו 5 ביציות מתוך 6 זקיקים . ובעקבות מעוט הזקיקים ערכתי בדיקת AMH ו - AFC. טופלתי בפרוגובריס 375 . AMH = 0.65 . בבדיקות AFC שונות שערכתי נמצאו : 14 זקיקים , 9 , זקיקים , 7 זקיקים ו- 5 זקיקים . ( בדיקות שונות במכונים שונים ). לאחרונה לאחר השאיבה המחזורים התקצרו מחמישה ימים ליומיים וחצי עד שלושה וחצי ימים. ונחלשו. ( לאחר הטיפול, אציין שאני נוטלת DHEA ו- טסטומקס בג'ל למריחה 25 מ"ג ) האם לדעתך אני לקראת סוף הפוריות שלי ? איך זה שה- FSH תקין ומס' זקיקים מועט משמעותית לגילי ? האם לדעתך עדיף פרוטוקול ארוך / טיפול מקדים בלוטרזל ואנדרוגנים כפי שכתבת באחת מתגובותיך פה / או להגביר מינון בפרוטוקול קצר ? תודה רבה ולילה טוב.

רמות ה- FSH עולות רק כאשר מצב השחלות בכי רע. לא נראה שאת כבר לקראת סוף הפוריות שלך. כדאי לדון עם הרופא המטפל ביחס לפרוטוקול שהכי מתאים עבורך.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית